11 / 05 / 2024

Bitlis Eren Üniversitesi'nin temeli atıldı!

Bitlis Eren Üniversitesi'nin temeli atıldı!

Eren Ailesi, memleketi Bitlis'te 100 milyon dolarlık üniversite temeli attı. Ahmet Eren, yatırımda krizden çıkışın etkili olduğunu söyledi



Bitlisli Eren Ailesi'nin sahibi olduğu Eren Holding, ekonomik krizin bitişini memleketine yaptığı 100 milyon dolarlık üniversite yatırımıyla kutluyor. Bu yıl öğrenci almaya başlayacak Bitlis Eren Üniversitesi'nin kampus ve fakülte binalarının temeli dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bazı bakanların katılımıyla atıldı. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, temel atma töreni öncesinde düzenlediği toplantıda üniversiteye başlamalarında krizden çıkışın etkili olduğunu söyledi.

15 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Üniversitede 2020 yılında yaklaşık 15 bin öğrencinin öğrenim görmesini planladıklarını, ancak bunun holdingin işlerine bağlı olduğunu belirten Eren “Enerji alanındaki projemiz iyi giderse daha da erken bitecektir” dedi.

Eren gazetecilerin “Peki işlerde düzelme görünüyor mu” sorusuna ise “Evet üçüncü çeyrekte düzelme bekliyorum” yanıtını verdi. Daha önce bölgede bir tekstil yatırımı yaptıklarını belirten, ancak yan sanayi bulunmadığı için başarılı olamadıklarını kaydeden Eren, şunları söyledi: “Doğu'ya verilen son teşviklerin de başarılı olacağını düşünmüyorum. Çünkü yan sanayi yok. Yıllar önce buradan ABD'ye çamaşır satan bir fabrika kurduk. Ancak bir koli bile patlasa İstanbul'dan alıp buraya geri getiriyorduk. Böyle sanayi olmaz. Kapatmak zorunda kaldık. Bugün için bölgeye en yararlı endüstri, eğitimdir. Eğitim bölge ekonomisine canlılık kazandıracak.”

Ağırlıklı olarak enerji, çimento ve kağıt alanında faaliyet gösteren Eren Holding'in 2008 cirosunun 850 milyon lira olduğun belirten Ahmet Eren, bu yıl sonunda da aynı rakamı yakalamayı beklediklerini söyledi. Eren, elektrik enerjisi üretiminin devreye girmesiyle 1.5 milyarlık ciroya ulaşacaklarını da anlattı. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül de törende yaptığı konuşmada, “Arzum, bu bölgeyle diğer illerdeki üniversitelerin birbirleri ile yarışmasıdır. Bu üniversite bir ailenin ismini de taşıyor. Bu Bitlisliler için büyük bir avantajdır. İl kendisini ispat etmiş, aileleri kendisini ispat etmiş ve ülkenin önde gelen aileleri buraya sahip çıkmış. İşte bu tür üniversiteler çok hızlı gelişir” ifadelerini kaydetti.

2.3 milyon metrekare

Eren Holding'in kurucusu olduğu Eren Eğitim Vakfı tarafından yapılacak olan Bitlis Eren Üniversitesi;  Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olmak üzere 3 fakülteden oluşacak. 2 milyon 379 bin metrekare alana kurulacak üniversitede öğrencilerin sosyal yaşamlarının zenginleştirilmesine destek olmak üzere eğitim, sağlık, araştırma birimlerin yanı sıra basket sahası, kütüphane ve cafeler de yer alacak.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Eren Üniversitesi Bitlis'e tersine göçü başlatacak
 
Eren Holding'in Bitlis'te kuracağı Eren Üniversitesi'nin temeli dün atıldı... Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, '15 bin öğrencinin öğrenim göreceği üniversite, bölgeye tersine göçü başlatacak. Doğu artık bilim merkezi olacak

Kağıt, ambalaj, çimento, enerji, turizm ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Eren Holding'in, Bitlis'te kuracağı Eren Üniversitesi'nin temeli dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı bir törenle atıldı. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, kuracakları üniversitenin Bitlis'e tersine göçü başlatacağını ifade etti. Eren Holding ve Eren Eğitim Vakfı işbirliği ile yapılan Bitlis Eren Üniversitesi tamamlandıktan sonra devlete hediye edilecek. Cumhurbaşkanı Gül açılışta yaptığı konuşmada  'Bu  üniversitenin açılışı Bitlis'in kaybettiği eski ışıltısını tekrar kazanacağının göstergesidir' dedi. Bitlis Eren Üniversitesi'nin Bitlis'e çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Bitlis Eren Üniversitesi'nin ekonomik ve sosyal hayatın kalkınmasına büyük destek sağlayarak bölgenin
lokomotifi olacağını ifade etti.

Bilişime 400 bin dolar
Sadece bilişim altyapısına 400 bin dolar yatırım yapılan Bitlis Eren Üniversitesi'nin Türkiye'nin yakın coğrafyası için de tam bir bilim ve teknoloji merkezi olması öngörülüyor.  2010 öğretim yılında öğrenci kabul edecek olan üniversitede yaklaşık 15 bin öğrencinin öğrenim görmesi hedefleniyor. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, üniversite bünyesinde farklı amaçlara hizmet eden araştırma merkezleri kurarak bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. Ahmet Eren, kurulacak olan bu bölümler ile doğunun artık bilim merkezi olarak anılacağını söyledi.

İlk aşamada 3 fakülte
BİTLİS Eren Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olmak üzere 3 fakülteden oluşacak. Ayrıca üniversite bünyesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 enstitü, Ahlat-Kanık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olmak üzere 1 yüksekokul ve Adilcevaz, Bitlis Sağlık Hizmetleri, Hizan, Tatvan ve Bitlis Meslek Yüksekokulları olmak üzere 5 meslek yüksekokul eğitim verecek. 2 milyon 379 bin metrekare alana kurulacak üniversite tamamlandıktan sonra Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Hukuk Fakültesi de kurulup eğitim verecek.

Yenilikçi üniversite olacak
AHMET Eren, her yıl holdingin cirosunun bir bölümünü başta eğitim olmak üzere sosyal sorumluluk projelerine ayırarak ülkesine değer katmayı misyonu olarak benimsediğini söyledi.  Eren,  'Türkiye'nin, hatta dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yenilikçi üniversite kurmak Eren Holding'in en büyük hayaliydi. Bugün bu büyük hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.
Akşam

100 milyon dolara üniversite kuruyor, göçü Bitlis'e bekliyor
 
Bitlis Üniversitesi'nin yeni yerleşkesinin yapımını üstlenen Eren Holding, bunun için 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bitlis Eren Üniversitesi ile bir hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Eren Holding ve Eren Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Eren, “Üniversite bölgenin sosyal yaşamının yanı sıra ekonomisinin canlanmasına da destek verecek, tersine göçü başlatacak” dedi.

TÜRKİYE'nin en yoksul 3 ilinden biri olan Bitlis, kurtuluşunun 93'üncü yıldönümde modern bir üniversite binasına kavuşuyor. Yeni yerleşkesinin temeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tarafından atılan Bitlis Üniversitesi'ne 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Eren Holding ve Eren Eğitim Vakfı'nın Başkanı Ahmet Eren, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini belirterek, “Bitlis Eren Üniversitesi bölgenin sosyal yaşamının yanı sıra ekonomisinin canlanmasına da destek verecek, tersine göçü başlatacak” dedi.
Devlete hediye edilecek
10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 29 Mayıs 2007'de onaylanan 17 yeni üniversiteden biri olan Bitlis Üniversitesi, Eren Holding tarafından tamamlandıktan sonra devlete hediye edilecek. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden bazı bölümlerinden de eklenmesiyle bu yıl öğrenci alacak üniversitenin yeni kampüsü ve fakülte binalarında 2020 yılında yaklaşık 15 bin öğrencinin öğrenim görmesi hedefleniyor.
Şehrin kaderi değişecek
Üniversitenin yapımını üstlenen Eren Holding ve Eren Eğitim Vakfı'nın Başkanı Ahmet Eren, şunları söyledi: “Bölgenin çehresini değiştirecek, kentin makus talihini sona erdirecek üniversite işadamlarının yatırım için ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücü sorununu çözecek. Kağıt, ambalaj, çimento, enerji, turizm ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Eren Holding'in doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu üniversite ile ödemek istedi.Türkiye'nin, hatta dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yenilikçi bir üniversite kurmak Eren Holding'in en büyük hayaliydi.”
Tersine göçü başlatacak
Üniversiteyi kurarken “Sorunlardan ürken değil, çözüm üretmekten zevk alan, takım çalışmasını seven, değişime açık, bilgi yaratmayı bilen bireyler yetiştirmek” için yola çıktıklarını söyleyen Ahmet Eren, sözlerine şöyle devam etti: “Global kriz ortamında bile yatırımlarına ara vermeyerek büyüyen Eren Holding, aynı stratejiyi Bitlis Eren Üniversitesi'nde de göstererek, bölgeye 21'inci yüzyıla yakışır nitelikte bir üniversite kazandıracak. Bitlis Eren Üniversite'nin bölge için tersine göçü de başlatacağına da eminiz. Bitlis Eren Üniversitesi bölgenin sosyal yaşamının yanı sıra ekonomisinin canlanmasına da destek verecek. Sadece bilişim altyapısına 400 bin dolar yatırım yaptık. Üniversitemizin Türkiye'nin yakın coğrafyası için de tam bir bilim ve teknoloji merkezi olması öngörülüyor.”
Atatürk'ün vasiyeti
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da, üniversitenin, hem Atatürk'ün “Şark Üniversitesi” vasiyetinin yerine getirilmesi hem de Bitlis'in makus talihini yenmesi açısından dönüm noktası olacağını dile getirdi. Kurulacak teknopark ile yeni buluşların üretime yönelmesinin Bitlis ve ülke ekonomisinin gelişmesine aracı olacağını kaydeden Doğru, üniversitenin her yıl güçleneceğini ifade etti.

2.3 milyon metrekareye 3 fakülte kurulacak

BİTLİS Eren Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olmak üzere 3 fakülteden oluşacak. Toplam 2 milyon 379 bin metrekare alana kurulacak üniversite bünyesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 enstitü, Ahlat-Kanık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olmak üzere bir yüksekokul ve Adilcevaz, Bitlis Sağlık Hizmetleri, Hizan, Tatvan ve Bitlis Meslek Yüksekokulları olmak üzere 5 Meslek Yüksekokul eğitim verecek.

İlkokul ve lise de yaptı

EREN Holding 2004'te Bitlis'te açtığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladığı ‘Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi'nin mevcut erkek öğrenci yurduna ek olarak yaptırdığı kız öğrenci yurdu ile de kızların okumasına destek veriyor. “Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası'na da destek veren Eren Holding, Bitlis ilçelerindeki bilgisayarsız tüm okulları teknoloji (bilgisayar) ile buluşturdu. Holding yaptırdığı “Çok Amaçlı Bitlis İsmail Eren Spor Kompleksi”ne ek olarak her yıl çok sayıda öğrenciye de eğitim bursu vermeye devam ediyor.

Hayırlı işlerde yarış olması güzel

BİTLİS'te Cemil Özgür Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışını yapan ve Bitlis Eren Üniversitesi'nin temelini atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Hayırlı işlerde yarış olması güzel” diyerek, yapılan işlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Liseyi yaptıran Cemil Özgür ile üniversiteyi yaptıran Ahmet Eren'i ‘doğdukları şehre borçlarını ödedikleri için' tebriklerini ileten Gül, “Bitlis'te hayır işlerinde herkesin yarış içinde olduğunu gördüm ve bundan gurur duydum” dedi. Gül, üniversitesinin açılışında şöyle konuştu: “Bitlis ünlü medreselerinde insanlığa ışık tutmuş büyük bilim adamlarının yetiştiği bir şehrimiz.”

Bitlis Çimento'da hedef 1 milyon tona yükseldi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Bitlis ziyareti sırasında şehrin ilk ve tek sanayi yatırımı olan Limak Bitlis Çimento Tesisi'ni de ziyaret etti. Bu ziyaret geçen yıl açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan'nın gerçekleştirdiği tesisin, faaliyete geçmesinin tam birinci yıldönümünde gerçekleşti. Bu ziyaretin kendileri için çok anlamlı ve teşvik edici olduğu vurgulayan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Şu anda direk olarak 82 kişiye, dolaylı olarak ise yaklaşık 2000 kişiye istihdam ediyoruz. Tesisimizi entegre bir fabrikaya dönüştürmek için gerekli çalışma ve sondaj faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve gerekli arazi alımlarımızı tamamladık” dedi. Ek tesisleriyle birlikte toplam 90 milyon YTL'ye mal olan Limak Bitlis Çimento üretim tesisindeki mevcut 400 bin ton üretimin kısa sürede 1 milyon tona ulaşması hedefleniyor. Özdemir ayrıca, Mardin Derik'teki çimento fabrikasının yapımına da hızla devam ettiklerini belirterken, çimento kapasite artırımı için bu yıl 100 milyon dolarlık ek kapasite yatırımı yapılacağını söyledi.
Ali Öztürk/Hürriyet

‘Eren'ler vefa borcunu ödedi, Bitlis 100 milyon $'lık üniversite kazandı 
 
Bitlisli Eren Ailesi'nin kurduğu Eren Holding, 100 milyon dolarlık yatırım yaparak Türkiye'nin en fakir 3 ilinden biri olan Bitlis'e üniversite kazandıracak. Temeli atılan üniversitede 2020 yılında 15 bin öğrenci öğrenim görecek

Eren Holding, doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu ödemek için Türkiye'nin en fakir 3 ilinden biri olan Bitlis'te 100 milyon dolara malocak Bitlis Eren Üniversitesi'nin temelini attı. Bitlisli Eren Ailesi'nin sahibi olduğu ve kağıt, ambalaj, çimento, enerji, turizm, perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Eren Holding, şehrin 93'üncü kurtuluş yıldönümünde Bitlis Eren Üniversitesi için ilk adımı attı. Üniversite'nin yeni kampüs ve fakülte binalarının dün düzenlenen temel atma törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve aralarında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğu çok sayıda bakan, işadamı ile bürokrat da katıldı.

2020'de 15 bin öğrenci

Üniversitenin yapımını üstlenen Eren Holding ve Eren Eğitim Vakfı'nın Başkanı Ahmet Eren, temeli atılan üniversitenin bölgenin çehresini değiştireceğini, kentin de makus talihini sona erdireceğine belirterek, “İşadamlarının yatırım için ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücü sorununu da çözecek” dedi. Kağıt, ambalaj, çimento, enerji, turizm ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Eren Holding'in doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu üniversite ile ödemek istediğini kaydeden Eren, sadece bilişim altyapısına 400 bin dolar yatırım yaptıklarını, toplamda üniversite yatırımının 100 milyon dolar olduğunu açıkladı. Eren şöyle devam etti: “Bitlis Eren Üniversitesi'nin Türkiye'nin yakın coğrafyası için de tam bir bilim ve teknoloji merkezi olması öngörülüyor. Van 100. Yıl Üniversitesi'nden bazı bölümlerinden de eklenmesiyle bu yıl öğrenci alacak üniversitenin yeni kampüsünde 2020 yılında 15 bin öğrencinin öğrenim görmesi hedefleniyor.” Üniversite Eren Holding tarafından tamamlandıktan sonra devlete hediye edilecek.

Yenilikçi bir üniversite olacak tersine göçü başlatacak

Ahmet Eren, “Türkiye'nin, hatta dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yenilikçi bir üniversite kurmak Eren Holding'in en büyük hayaliydi. Bugün bu büyük hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Üniversiteyi kurarken “Sorunlardan ürken değil, çözüm üretmekten zevk alan, takım çalışmasını seven, değişime açık, bilgi yaratmayı bilen bireyler yetiştirmek” için yola çıktıklarını kaydeden Eren, global kriz ortamında bile yatırımlarına ara vermeyerek büyüyen Eren Holding'in aynı stratejiyi Bitlis Eren Üniversitesi'nde de göstereceğini açıkladı.

Eren, üniversitenin bölge için tersine göçü de başlatacağını belirterek, “Bitlis Eren Üniversitesi bölgenin sosyal yaşamının yanı sıra ekonomisinin canlanmasına da destek verecek” diye konuştu.

Araştırma merkezleri de kurulacak

* Bitlis Eren Üniversitesi; Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olmak üzere 3 fakülteden oluşacak. Üniversite bünyesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Ahlat-Kanık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olmak üzere 1 yüksekokul ve Adilcevaz, Bitlis Sağlık Hizmetleri, Hizan, Tatvan ve Bitlis Meslek Yüksekokulları olmak üzere 5 meslek yüksekokulu eğitim verecek.

* Ahmet Eren, üniversite bünyesinde açılacak olan Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Hukuk Fakültesi ile de ülkenin sağlık ve eğitimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

* 2 milyon 379 bin metrekare alana kurulacak üniversitede eğitim, sağlık, araştırma birimlerin yanı sıra basket sahası, kütüphane ve cafeler de yer alacak.

* Üniversitede jeoloji, tarım-hayvancılık ile ilgili araştırma merkezleri kurulacak.

ATATÜRK'ÜN ŞARK ÜNİVERSİTESİ ARZUSUNA TALİP OLDU

Bitlis Eren Üniversitesi'nin temelini atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitenin Atatürk'ün “Şark Üniversitesi” arzusuna talip olduğunu, büyük bir şeref ve sorumluluk aldığını ifade etti. Bitlis'in ünlü medreselerinde insanlığa ışık tutmuş büyük bilim adamlarının yetiştiğini anlatan Gül, bu yatırımlarla Bitlis'in parlaklığını yeniden kazanacağını söyledi. Bitlis Eren Üniversitesi'nin kente büyük katkısı olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin Bitlis ve bölgenin yalnızca eğitim değil, kültürel, sosyal, ekonomik hayatını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Gül, üniversitenin her türlü kalkınmanın lokomotifi olacağını vurguladı.
Kerim Ülker/Vatan

Bitlis'in çehresi 'eğitim fabrikası'yla değişecek  
 
Memleketi Bitlis'e yaptığı eğitim yatırımlarıyla tanınan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, ilden göçü tersine çevirecek yeni bir yatırıma imza atıyor. İlköğretim okulu, Anadolu öğretmen lisesi ve spor kompleksinin ardından il üniversiteye kavuşuyor.  
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bazı bakanların katıldığı törenle Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin temeli önceki gün atıldı.

Temel atma töreni öncesinde basınla bir araya gelen Ahmet Eren, üniversiteleri hizmet işletmesi olarak ele almak gerektiğini söyledi. Eren, işlerin uygun gitmesi halinde üniversiteye yaptığı 400 bin dolarlık yatırımı 250 katına çıkaracağını açıkladı. 5 yıl içerisinde üniversiteye 100 milyon dolar daha bağışlayacağını vurgulayan Eren, "Sanayi fabrikası tutmayınca eğitim fabrikası açmaya karar verdik. Bu fabrika Bitlis'in çehresini değiştirecek." dedi. Bu yatırımların sadece Bitlis'e olan vefa borcundan kaynaklanmadığını söyleyen işadamı, ilin en yoksul üç şehirden birisi olduğunu kaydetti. 2020'de üniversitenin 15 bin öğrenciye eğitim vereceğini ifade eden Eren, "Onların aileleri gelecek, bu talepler doğrultusunda sinema, pastane açılacak." dedi. Üniversitenin 15 binlik öğrenci nüfusunun Bitlis halkının dörtte birine denk geldiğine işaret eden Eren, öğrencilerin harcama gücünün yerli halktan çok daha iyi olacağını ve üniversitenin Bitlis'in geleceğini yönlendireceğini kaydetti. Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Ahmet Eren, Mart 2009'dan itibaren işlerin düzelmeye başladığını dile getirdi. Eren, bu yıl da geçen sene yaptıkları 975 milyon dolarlık ciroyu yakalayabileceklerini aktardı. Eren'e göre holdingin gelecek yılki cirosu, enerjideki büyük yatırımlarından dolayı katlanabilir ve rakam 1,5 milyar dolara ulaşabilir. Holdingin 2011 hedefi ise 2 milyar dolar ciroyu aşmak. Ahmet Eren, hükümetin çıkardığı teşvik düzenlemesinin, yatırımların doğuya kayması için yeterli olmadığı görüşünde. Konuyla ilgili daha önce yaşadığı tecrübeleri anlatan işadamı, kanunun kapsamının değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Eren'in verdiği bilgiye göre, holding 1992'de İstanbul'daki iç çamaşır fabrikasını Bitlis'e taşımış. Ancak bölgede yan sanayinin olmaması ve kalifiye eleman eksikliği sebebiyle fabrikayı kapatmak zorunda kalmış. Eren, "Sigorta, elektrik ve vergi sıfırlanmalı. KDV oranları İstanbul'da 18 ise buraya gelene kadar 1'e inmeli." diyor.

'BİTLİSLİ AKADEMİSYENLERİ ABLUKAYA ALDIK'

Ahmet Eren, Bitlis Eren Üniversitesi için Türkiye'nin önemli üniversitelerindeki Bitlisli akademisyenleri ablukaya aldı. Hemşehrisi olan akademisyenlerin listesini çıkardıklarını söyleyen Eren, "İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi gibi belli başlı üniversitelerdeki bu öğretim üyelerinin buraya gelip hizmet vermelerini istiyoruz." dedi. Bunlardan birisi de Törehan Serdar. Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'nden gelen Serdar, "Üniversiteyi Bitlis'in kurtuluşu olarak görüyoruz." dedi. Üniversitenin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şu sıralar Kürt açılımı ile ilgilendiğinin hatırlatılması üzerine Eren, Bitlis'e üniversite açmanın da iyi bir açılım olduğunu vurguladı. Ahmet Eren, "Bu yatırımlar etnisitenin bir tarafa itilmesine, pasifleştirilmesine katkıda bulunuyor ve insanları birbiri ile kaynaştırıyor." dedi.

Eren Enerji'nin Zonguldak'ta temelini attığı ve tamamlandığında bin 360 megavat kurulu güce sahip olacak termik santralin 160 megavatlık ilk ünitesi iki ay içinde üretime geçecek. 600'er megavatlık diğer iki ünite ise Temmuz 2010 ve Ocak 2011'de üretime başlayacak. Santral, tam kapasiteyle faaliyete başlamasıyla Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 5'ini tek başına karşılayacak. Eren Holding'in bünyesinde Modern Karton, Modern Kâğıt, Modern Ambalaj, Modern Enerji, Eren Enerji, Eren Tekstil, Denizli Çimento, Modern Beton, Mandalya Turizm, Ufuk Turizm, Eren Retail gibi şirketler bulunuyor. 
Zaman/Arif Bayraktar- Mehmet Okay


Geri Dön