26 / 04 / 2024

Bitlis'teki kaplıcalar turizme kazandırılıyor

Bitlis'teki kaplıcalar turizme kazandırılıyor

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıcaların turizme kazandırılacağı bildirildi



Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ergezen, Budaklı kaplıcalarının bulunduğu bölgede incelemede yaptılar. Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'te jeotermal turizmi ön plana çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Budaklı kaplıcalarında birkaç noktada ortalama 38 derece sıcaklıkta su çıktığını ve kaplıca alanında yaklaşık 4 kaynak bulunduğunu belirten Taşdemir, şöyle konuştu: "Yıllardır çevre ilçelerden ve illerden vatandaşlar, Budaklı kaplıcalarına geliyor. Ancak kaplıca çevresinde kaynakları değerlendirebilecek sosyal tesisler yok. Aynı zamanda alanın insan sağlığına elverişli hale gelebilmesi için bugüne kadar herhangi işlem yapılmadı. Biz burada insan sağlığına elverişli olacak ve çevre illere de hizmet verebilecek sosyal tesisleri kurmak istiyoruz."

Öncelikle kaplıcaların kaynağı, bunların derinlikleri gibi konularda detaylı araştırma yapılması için geçen aylarda İller Bankası Genel Müdürlüğüne başvurduklarını bildiren Taşdemir, mühendislerden oluşan 5 kişilik ekibin, kaplıcada nisanda ön etüt, haziranda ise geniş anlamda etüt yaptıklarını ifade etti.

Alanla ilgili raporun kendilerine sunulacağını belirten Taşdemir, şunları kaydetti: "Bu raporlar doğrultusunda noktasal sondaj yerleri belirlenecek ve sondajlarla yeni su kaynakları ortaya çıkarılacak. Bu sıcak su kaynağının debisi, sıcaklığı, derinliği dikkate alınarak bölge için planlama yapılacak. Sosyal tesisleriyle, konaklamasıyla bu su kaynağı değerlendirilecek, büyük projeler geliştirilecek. Vali Nurettin Yılmaz da projenin üzerinde dikkatle duruyor." (AA)


Geri Dön