25 / 04 / 2024

Bizim Evler 8 ile 1 milyar TL ciro hedefleniyor!

Bizim Evler 8 ile 1 milyar TL ciro hedefleniyor!

Bizim Evler konutlarının 6'ncısında teslimler, 7'ncisinde inşaat devam ediyor. Markanın sahibi İhlas Yapı, bölgede büyük arsa kalmadığı için Bizim Evler 8'i, Kale Kilit'in Güzelce arsasına inşa edecek. Projede 1 milyar TL ciro hedefleniyor.



İHLAS Holding'in, 1990'lardan beri inşa ettiği tüm projelerinin arkasındaki 'inşaat duayeni' Zeki Celep, Bahçeşehir-Ispartakule'de 10 yılda 7 tane Bizim Evler sitesi inşa ettiklerini belirterek, "Bu marka ile bölgede toplam 5.500 konut yaptık. Bizim Evler markasıyla yola devam edeceğiz. Bölgede istediğimiz büyüklükte arsa da kalmadı. Şu anda Bizim Evler 6'yı teslim ediyoruz, 7'nin inşaatı devam ediyor. Bizim Evler 8 bu bölgede olmayacak" dedi. 


2 MİLYON METREKARE İNŞAAT YAPTIK

Ispartakule'de 2006'da Bizim Evler 1 projesini, 2006'da  TOKİ  ile hasılat paylaşımı ihalesini kazanarak inşa ettiklerini hatırlatan İhlas Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkam Zeki Celep, "TOKİ ile burada 4 tane Bizim Evler projesi yaptık. 3 tane de şahıslarla anlaşarak onların arsalarına yaptık. Ispartakule'yi biz canlandırdık. Diğer inşaatçılar da bizim peşimizde geldi ve yerleşim açısından çok güzel bir bölge oldu. İhlas olarak 1990'lardan bugüne 2 milyon metrekare inşaat yapmışız ki bunlarda konut sayısı 14 bini bulmuş durumda" dedi. 


KALE KİLİT İLE ANLAŞTIK

40 dönümden küçük arsalara proje yapmak istemediklerini anlatan Zeki Celep, yakın zamanda inşaatına başlamayı planladıkları Bizim Evler 8 için de şöyle konuştu: "Avrupa Yakası'nda arsa arıyoruz. Anadolu Yakasında da Kartal ve Küçükyalı'da teklifler verdik. Avrupa Yakası'nda Kale Kilit ile Güzelce'de E-5 kenarındaki, denize nazır 92 dönümlük arsası için anlaştık. Proje çizildi, belediye safhasında. 1.5 emsal yapılaşma ile 980 daire çıkacak. Yeşil alam bol, tamamı deniz manzaralı bir proje olacak. Yüzde 60'a 40 anlaştık. 1 milyar lira ciro hedefimiz var. Bunun 600'ü bizim, 400'ü Kale Kilit'in olacak."


YÜZDE 25'İNİ YABANCI ALIYOR

Büyük arsa arayışlarının temel nedeninin de 'yoğun yapılaşma' yerine yeşil alam bol proje üretebilmek olduğunu açıklayan Zeki Celep, 7 Bizim Evler projesinde yabancıya satışın da 'kendiliğinde ' yüzde 25'e ulaştığını söyledi. Son dönemde yabancı alımlarının durakladığım da söyleyen Celep, "Biz frene basmıyoruz. Çünkü ülkemizin mevcut bazı sorunlarının da yalanda çözüleceğine inanıyoruz. 'Yılda şu kadar konut yapalım' diye bir hedefimiz yok ama aradığımız özelliklerde arsa bulduğumuzda projeye başlarız" diye konuştu. 


1.5 EMSALİN ÜZERİNİ TERCİH ETMİYORUZ 

İHLAS Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, tüm projelerde 1.5 emsal yoğunlukta inşaatı tercih ettiklerini, bunun üzerinde yoğunlukların vatandaş için yeterli yeşil alan imkânı sağlamadığım anlattı. Celep, "Bizim müşterimiz, bizden konut alanlar, onların akrabaları, eski komşuları ve onların tavsiyesi üzerine gelenlerden oluşuyor. İstanbul dışında proje düşünmüyoruz. Çok uygun fırsat çıkarsa konut dışında nadiren ofis projeleri de yapabiliriz. Ancak amiral gemimiz konut olacak. 

Markamız ise Bizim Evler" dedi. 


Web: http://bizimevler.com.tr/


Hürriyet


Geri Dön