25 / 04 / 2024

BJK Ataköy Futbol Okulu açıldı!

 BJK Ataköy Futbol Okulu açıldı!

Beşiktaş Kulübü'ne bağlı spor okullarından BJK Ataköy Futbol Okulu açıldı




     Ataköy 9. Kısım'daki okulun açılışına BJK Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak, futbol takımı kaptanı İbrahim Toraman, minik sporcular ve aileleri katıldı. 

     Açılışta sporcularla bir araya gelen İbrahim Toraman, çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, çok çalışmalarını ve antrenmanlarını aksatmamalarını istedi. İbrahim Toraman'a büyük ilgi gösteren minik sporcular, yıldız oyuncuyla fotoğraf çektirip formalarını imzalattı. 

     İbrahim Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbol takımının açılışında genç sporcuların yanında olmak isteğini kaydederek, ''Çocukların heyecanını paylaşmak, onlara moral vermek ve motivasyon sağlamak bizim için sevindirici'' dedi. 

     Ufuk Pak ise, İstanbul'da 40 futbol okulları olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

     ''Yaklaşık 80 futbol okulumuz var. Dört kıtaya yayıldık, bir Amerika kıtası kaldı. Orada da çalışmalar sürüyor. Buradaki ilk amaç Beşiktaş sevgisini yaygınlaştırmak, çocuklara, gençlere sosyal faaliyet olarak spor yaptırmak. İyi oyuncu çıkarsa da Beşiktaş altyapısına kazandırmak. Bu somut olarak da kanıtlandı. Şu anda A takımındaki yedek kaleci Emre Metin, Muhammed Demirci, Hasan Türk, futbol okullarımızdan geldi.'' 

     BJK Ataköy Futbol Okulu Sorumlusu Hasan Yazıcı da, şu anda 1998-2008 doğumlu 2'si kız, toplam 30 kayıtlı öğrencileri ve 6 antrenörleri bulunduğunu belirterek, ''Amacımız çocukları bilgisayar başından kurtarıp, daha sosyal olmalarını sağlamak. Tabii ki yetenekli oyuncuları Beşiktaş'ın altyapısına kazandırmak'' diye konuştu. 

AA


Geri Dön