26 / 04 / 2024

BJK Plaza'nın önüne Leyla Gencer heykeli dikilecek!

BJK Plaza'nın önüne Leyla Gencer heykeli dikilecek!

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, opera dünyasının yıldızı Leyla Gencer adına Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen heykel yarışması sonuçlandı



Yarışmada birinciliği kazanan Önder Büyükerman'ın eseri, Fulya'da BJK Plaza önünde yer alan yeşil alana dikilecek. Yarışmada ikincilik ödülüne Hüseyin Suna, üçüncülük ödülüne Hüsnü Ertuğ Atlı, mansiyona ise Ümit Öztürk'ün tasarımları değer bulundu. Dereceye giren sanatçıların ödülleri dün düzenlenen bir törenle verildi. 
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, heykelin dikileceği alanın hemen arkasına bir konser salonu yaptıklarını söyledi. Ünal, "700 kişilik bu konser salonunu 2 ay içinde açacağız. Bu salonla heykelin örtüşmesi bizim için çok önemli" dedi.

Ünal, birinci olan 3.5 metre uzunluğunda, 6.3 metre genişliğindeki heykelin en geç mart ayında açılışını yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Yarışmanın jüri başkanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur ise İstanbul'da yaklaşık 20 yıldan sonra ilk kez bir heykel yarışması düzenlendiğini vurgulayarak, 4 aşamalı bir seçim sonucunda kazanan eserleri belirlediklerini ifade etti. Birinci olan heykeli tasarlayan Önder Büyükerman ise bu tasarımı ile Leyla Gencer'i uzun yıllar pek çok eseri seslendirdiği La Scala sahnesinde tasvir etmek istediğini vurguladı. 
Milliyet/Yasemin Bay


Geri Dön