19 / 04 / 2024

BlackRock Türkiye’de ofis açacak!

BlackRock Türkiye’de ofis açacak!

Yönettiği fon tutarı 4.5 trilyon dolar olan dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, Türkiye’de ofis açmayı planlıyor.BlackRock EMEA Bölgesi iShares Satış Direktörü Leen Maijaard, İsrail’de ofis açacağız.''dedi.



Yönettiği fon tutarı 4.5 trilyon dolar olan dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, Türkiye’de ofis açmayı planlıyor. BlackRock EMEA Bölgesi iShares Satış Direktörü Leen Maijaard, Güney Afrika, İsrail ve Türkiye’ye odaklandıklarını ifade ederek, “Güney Afrika odağımızda. Orada ofisimiz var ve büyüteceğiz. İsrail’de ofis açacağız. Daha sonra da Türkiye’de ofis açmayı planlıyoruz” dedi. Maijaard, zaman konusunda ise bilgi vermedi.Saxo Bank’ın Türkiye iştiraki Saxo Capital’in BlackRock’ın kurduğu ve yöneticisi olduğu farklı borsalarda işlem gören yatırım fonlarını Türk yatırımcısına sunmasına yönelik düzenlenen toplantının ardından Milliyet’in soruularını yanıtlayan Maijaard, 1 milyar dolar Türk hissesine yatırım yapan 2 ETF’lerinin bulunduğunu, iShares MSCI Turkey fonlarının 500 milyon dolarlık fon olduğunu ifade etti.Gelişen ekonomilere karşı nötr olduklarını aktaran Maijaard, Türkiye’ye karşı daha ılımlı olduklarını kaydederek “Türk, Çin ve Hindistan piyasasını tercih ederiz” dedi. Türk hisse piyasasına ilgisiyle bilinen BlackRock’ın Halkbank ve emlak GYO’da da hissesi bulunuyor.


‘Tek adres olacağız’

Saxo Capital, SaxoTrader işlem platformu üzerinden Türk yatırımcılarının New York, Londra, Amsterdam gibi birçok farklı borsada işlem gören BlackRock fonlarında işlem yapmasını sağlıyor.

Bu işbirliği ile Saxo Capital’in BlackRock borsa yatırım fonlarının yatırımcıya ulaşmasında en önemli kanallarından biri olacağına dikkat çeken Saxo Capital Markets Menkul Değerler Ülke Başkanı Egemen Kaya şunları söyledi:“Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım programı danışmanı olarak atadığı BlackRock’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu ve uluslararası bir çok borsada hisse mantığı ile işlem gören Borsa Yatırım Fonlarını diğer ürünlerimiz ile beraber tek platformdan sunacağız. Türk yatırımcılar, iShares MSCI Turkey ve gelişmekte olan piyasalar hisselerine ilgi gösterecektir. Artık Türk piyasalarını nispeten Amerika saatlerinde de işlem görür hale getiriyoruz. Uluslararası piyasalarda işlem yapan yatırımcıların Türkiye’deki ilk ve tek adresi olma hedefimize altyapımızı ve ürün yelpazemizi genişleteceğiz.”



30 bin enstrüman tek platformda

Egemen Kaya, Türkiye’de ilk kez online bir platformda 300 fonun işlem göreceğini belirtti. Yatırımcılara 30 binden fazla uluslararası finansal enstrümanı tek bir platform üzerinden online olarak sunan Saxo Capital, böylece yatırımcının New York Borsası’nda işlem gören iShares Türkiye Borsa Yatırım Fonu, MSCI Türkiye Fonu gibi Black Rock borsa yatırım fonlarına (ETF - Exchange Traded Funds) kolayca ulaşmasını sağlıyor.



Milliyet 


Geri Dön