20 / 04 / 2024

Blockchain aracı meslekleri tehdit ediyor!

Blockchain aracı meslekleri tehdit ediyor!

Avrasya Blockchain Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kadir Kurtulu, Blockchain ile finansal hizmetler, bankacılık, tüketici ürünleri ve hizmetleri, sağlık, e-devlet, emlak, loT, işletme, KOBİ ve telif hakları gibi birçok iş alanındaki iş akışlarının baştan aşağı değişeceğini ifade etti.



Blok zinciri (Blockchain) ile finansal hizmetler, bankacılık, tüketici ürünleri ve hizmetleri, sağlık, e-devlet, emlak, loT (nesnelerin interneti), işletme, KOBİ ve telif hakları gibi birçok iş alanındaki iş akışlarının baştan aşağı değişeceğini ifade eden Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Kadir Kurtuluş şunları aktarıyor:


"Aracıların ortadan kalkabileceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla bazı meslekler de ortadan kalkacak, bazıları form değiştirecek ya da başka meslekler ortaya çıkacak. Blockchain ile beraber blok zincirlerinde oluşan verilere erişimi kontrol etme kabiliyetimiz çok önemli bir hal alacak. Devletler ve özel kurumlar blok zinciri üzerinde yapılan işlemlerin denetlenmesi, oluşan işlemlerden varsayımlar üretilmesi mekanizmasına geçecekler. Bu nedenle veri akışının denetlenmesi, verilerden bir çıkarımda bulunmak üzere veri analistliği en yaygın mesleklerden biri olabilir. Yine veri madenciliği, kriptograflık, Blockchain yazılımcılığı, veri tasnifleme uzmanı, veri anlamlandırma uzmanı, büyük veri analisti, kripto para brokerlığı gibi birçok meslek ortaya çıkabilir."


Gayrimenkulde Blockchain devrimi! 



PARA


Geri Dön