20 / 04 / 2024

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?



Bloke çek masrafı nedir?

Konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çekine, bloke çek deniyor. 


Bloke çek, daha çok konut satışlarında kullanılan, keşideci tarafından anlaşmazlığın (konut satışlarında satışın tamamlanması) çözümüne kadar ödemenin durdurulduğu çek türü olarak karşımıza çıkıyor.


Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir" biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip oluyor. Normal çeklerin üzerine konan bloke kaydı ile çekin bloke edilmiş olması dışında başka bir biçim farkı bulunmuyor. 


Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Emlak kredilerinde, ipotek işlemlerinin yapılacağı gün, kullanılacak kredi tutarını taşıyan banka çeki, konutu satan kişi adına düzenlenerek ipotek işlemini gerçekleştirecek anlaşmalı avukata ya da banka yetkilisine teslim ediliyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?


Bloke çek masrafı!

Bloke çekin masrafı bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.  Bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumu öğrenilebiliyor. 



Bloke çek nasıl kontrol edilir?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 



Geri Dön