29 / 03 / 2024

Blox Haliç'te 2. etap başladı

Blox Haliç'te 2. etap başladı

Efektif kriz dinlemedi, Blox Haliç'te 2. etaba başladı.



Efesan Demir Çelik ve Ferro Döküm gibi şirketleri bünyesinde barındıran Efesan Grubu'nun 2.5 yıl önce kurduğu Efektif Gayrimenkul, krize rağmen inşaat projelerinde hız kesmedi. Firma, geçen yıl temellerini attığını Blox Haliç projesinin ikinci etabına başladı. Efektif Gayrimenkul Genel Müdürü Cem Dolunay, "Kriz nedeniyle pek çok şirketin projelerini durdurduğunu, yeni projelere de başlamadığını duyuyoruz. Bütün yatırımlarımızı öz kaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle de ekonomik kriz bizi etkilemedi" diye konuştu. Projenin ilk etabını Ocak 2008'de satışa çıkardıklarını ve yüzde 95'ini sattıklarını belirten Dolunay, "İlk etaptan konut alanlar yaklaşık yüzde 30 kâra geçti. Bu da ikinci etap ile ilgili de ciddi talepler gelmesine neden oldu. Biz de ikinci etap inşaatı için beklemek istemedik. Toplam 4 blok ve 92 daireden oluşan ikinci etap satışlarından 40 milyon YTL ciro hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. Dolunay, Blox Haliç projesi dışında geliştirecekleri kapsamlı 3 ayrı projeleri daha olduğunu söyledi.

200 ön talep aldık
Dolunay, ikinci etapla ilgili 200 konutluk talep kotaları olduğunu açıkladı. Projede metrekare fiyatlarının 2 bin 335 YTL olduğunu ifade eden Dolunay, "Birçok firma konutlarda fiyat indiriyor, cezbedici avantajlar sunarak müşteri çekmeye çalışıyorlar. Biz de vadeli ödeme yapmak isteyen müşterilerimize çok özel fırsatlar sunuyoruz. Vadeli ödemelerde birim fiyatımız 2 bin 600 YTL. Ancak toplam miktarın yalnızca yüzde 30'unu peşin alıyoruz. Yüzde 20'lik oranı 1 yıl sonra, kalan yüzde 50'yi ise 2 yıl sonra alıyoruz. Müşteriler bu süre içinde mevcut tasarruflarını bankada biriktirerek faizden yararlanabilir. Bu sayede de müşterilerin metrekare başına ödediği rakam 2 bin 600 YTL yerine 2 bin 140 YTL'ye düşmüş oluyor" dedi. Dolunay, hedef kitlelerinin beyaz yakalı müşteriler olduğunu kaydetti .
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde arsa stoklarının bulunduğunu da belirten Dolunay, "Ömerli'de 90 bin metrekare arsamız var. Hadımköy'de lojistik çalışmalar yapabileceğimiz arsalar var. Tekirdağ'da 225 bin metrekarelik sanayi tesisi oluşturabilecek arsa stoğu var. Fethiye'de ise butik otel oluşturmak için çalışmalara başladığımız 15 bin metrekarelik stoğumuz var. Ancak biz firma olarak lokasyon, kalite ve fiyat üçlüsünü Kâğıthane'de yarattığımızı düşünüyoruz" dedi.

Musluk suyunu içilebilir hale getirdik
Blox Haliç'in sosyal imkânları ile öne çıktığını söyleyen Dolunay, projede spor salonu, garaj, güvenlik, yağmur sularını biriktirerek bahçe sulaması ve hobi garajı gibi donatılara yer verdiklerini belirtti. Sitede her daire için bir depo da bulunduğunu aktaran Dolunay, 120 tonluk su deposu ve su arıtma sistemiyle şebeke suyunun içilebilir hale geleceğini açıkladı.

Referans

Geri Dön