16 / 04 / 2024

Blumar Ataköy Projesi 2.kez durduruldu!

Blumar Ataköy Projesi 2.kez durduruldu!

Bakırköy Belediyesi’nin 23 Haziran’da mühürlediği Blumar Ataköy Projesi’nde mühürler söküldü. Çelebi İnşaat’a ait inşaatın içinde tarihi Baruthane yapıları da bulunuyordu. Projede 2. kez yürütme durduruldu.



Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın haberine göre, İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Belediyenin ilk mühür işlemi için 19 Haziran’da yürütmeyi durdurmuş; Bakırköy Belediyesi “Muhatabın Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu ve kamu yararı” gerekçesiyle mührü yenilemişti. Aynı mahkeme Belediyenin mühür yenileme işleminde “telafisi güç zarar doğabileceği” gerekçesiyle 2. kez yürütmeyi durdurdu.


İstanbul 5. İdare Mahkemesi Çelebican İnşaat Otelcilik San. ve Tic. A.Ş.’nin Bakırköy Belediye Başkanlığı hakkında mühürleme işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada 19 Haziran 2015’te yürütmeyi durdurma kararı verdi. Gerekçede “Tabiat varlıkları, doğal, tarihi, arkeolojik, kentsel sitlerle koruma statüsü bulunan diğer alanların çakıştığı yerlerde koruma ve kullanma esaslarını belirleme, hangi idarelerce yönetileceğine karar verme, çevre düzeni, nazım ve uygulama planı yapma, yaptırma, onaylama yetkisinin Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne verilmesi gösterildi. Bakırköy Belediyesi bu karara rağmen mührün “Koruma Bölge Kurulu izni olmadığı ve kamu yararı” gerekçeleriyle devamınana karar verdi.


MAHKEME’DEN 2. KEZ DURDURMA


Çelebican İnşaat Bakırköy Belediyesi’nin mührü yenilediği 23 Haziran günü aynı mahkemeye 2. kez işlem iptali ve yürütmenin durdurulması başvuru yaptı. Mahkeme ertesi gün (24 Haziran) Bakırköy Belediyesi’nin mühürleme işlemi için “telafisi güç zarar doğabileceği” gerekçesiyle, müteahhit lehine karar verdi ve yürütmeyi durdurdu. Mahkeme Bakırköy Belediyesi’nin yine Ataköy sahilinde aynı gerekçeyle aynı gün mühürlediği, Kuzu İnşaat’a ait Sea Pearl projesi için de 48 saatte yürütmeyi durdurmuştu. Son kararlarla her iki projede inşaatın yolu yeniden açıldı.


Sözcü



Geri Dön