26 / 04 / 2024

BMC ihalesine tek teklif 725 milyon lirayla Ethem Sancak’tan geldi!

BMC ihalesine tek teklif 725 milyon lirayla Ethem Sancak’tan geldi!

TMSF Çukurova Holding’ten devraldığı BMC’yi dün satışa çıkardı. BMC ihalesinde tek teklif Ethem Sancak’tan geldi. Sancak, 725 milyon lirayla muhammen bedelin altında teklif verdi. Son pazarlık yarın yapılacak.



BMC ihalesinde tek teklif Ethem Sancak’tan geldi. Sancak, 725 milyon lirayla muhammen bedelin altında teklif verdi. Son pazarlık yarın yapılacak.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Çukurova Holding’ten devraldığı BMC’yi dün satışa çıkardı. İhaleye tek teklif işadamı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu ES Mali Yatırım ve Danışmalık AŞ’den geldi. 985 milyon lira muhammen bedelle başlayan ihalede ilk telif kapalı zarf usulüyle alındı. Yazılı teklif 540 milyon lira olarak açıklandı. Yazılı miktarın muhammen bedelin oldukça altında olması ve tek katılımcı bulunması yüzünden Satış Komisyon Başkanı Hamit Sarı, tek katılımcı ile kapalı zarfta verilen teklif üzerinden açık artırmaya geçileceğini söyledi.


175 milyonluk jest


Komisyon Başkanı Sarı’nın isteği üzerine Ethem Sancak, teklifini 10 milyon lira artırarak 550 milyon liraya yükseltti. Sancak daha sonra teklifini önce 650 milyon daha sonra da 700 milyon liraya yükseltti. Mola alan Sancak, önce 710 milyon liraya çıktı. Ardından da son tekliflerinin 725 milyon lira olduğunu bildirdi. Sancak, BMC’nin piyasaya yaklaşık 200 milyon lira borcu olduğunu ve bu rakam da dahil edildiğinde Fon tarafından açıklanan bedele zaten oldukça yaklaştıklarını vurguladı. Satış Komisyonu, Fon Kurulu tarafından karar verilmesi halinde Cuma günü saat 11.00’de pazarlık aşamasıyla ihaleye devam edileceğini bildirdi.


Körfez’den bir ortak alacağız



Ethem Sancak, hazırladıkları iş planı kapsamında 6 ay içinde şirketi ayağa kaldıracaklarını belirterek, “Cuma günü hayırlısıyla BMC’yi alacağız. Sonra da niyetimiz bu kuruma asgari 500 milyon dolar yatırım yaparak bir küresel marka haline dönüştürmek. Bu potansiyel bu kurumda var. Biz neden kendi tankımızı, savaş gemimizi, roketimizi üretmeyelim?” dedi. BMC için Körfezden güçlü bir ülkeyle stratejik bir işbirliği yapacakları bilgisini veren Sancak, “Katarlı misafirlerimiz de ihaleyi izledi. Onlarla bir çalışma yürütüyoruz. Anlaştığımız zaman bunları size bildireceğiz” diye konuştu.

Vatan


Geri Dön