29 / 03 / 2024

BM'nin Gazze'deki imar yardımları durduruldu!

BM'nin Gazze'deki imar yardımları durduruldu!

OCHA, tarafından yapılan açıklamada inşaat malzemelerinin eksikliği sebebiyle BM'nin Gazze'ye imar için yaptığı yardımları durdurmak zorunda kaldığı ifade edildi. Bin 370'ten fazla ailenin verdiği mali desteği askıya almak durumunda kaldığı belirtildi.



Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze'deki imar çalışmalarının, İsrail'in çimento girişini engellemesi nedeniyle durduğunu bildirdi.


OCHA tarafından yapılan yazılı açıklamada, inşaat malzemelerinin eksikliği sebebiyle BM'nin Gazze'ye imar için yaptığı yardımları durdurmak zorunda kaldığı ifade edildi.


Açıklamada, yardımda bulunan kuruluşlarının, çimento kıtlığı ve fiyatların yükselmesinin ardından bin 370'ten fazla ailenin evinin imarı için verdiği mali desteği askıya almak durumunda kaldığı belirtilirken, İsrail'in 2014'teki saldırılarında 75 bin kişinin evsiz kaldığı hatırlatıldı. 


OCHA'nın açıklamasında, imar çalışmalarının durmasından inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 40 bin kişinin etkilendiği de kaydedildi.


İsrail yönetimi, 3 Nisan'da Hamas'ın askeri amaçlar için kullandığı gerekçesiyle Gazze'deki özel sektöre çimento girişini resmen durdurmuştu. Hamas ise söz konusu iddiaları yalanlıyor.


İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz hale gelmişti.




AA


Geri Dön