20 / 04 / 2024

Bodrum ADO Otel icradan 5.3 milyon TL'ye satılıyor!

Bodrum ADO Otel icradan 5.3 milyon TL'ye satılıyor!

T.C. Bodrum 2. İcra Dairesi, Bodrum Turgutreis Mahallesi'nde bulunan ADO Oteli satışa çıkardı. Söz konusu otelin satış bedeli 5 milyon 300 bin TL olarak belirlendi.



T.C. BODRUM 2. İCRA DAİRESİ


2014/712 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri :  Muğla ili Bodrum ilçesi Turgutreis mah. Domalan mevkii 394 ada 2 parsel (eski 877 parsel)  ana taşınmaz niteliği bahçeli kargir iki katlı otel yüzölçümü 1293,14 m² olan taşınmaz. Taşınmaz için BODRUM  Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce   verilme  24.07.2014 tarih 13225515.310.05.02/ 3699- 8395   sayılı yazı ekindeki imar  durumu belgesine göre  konu taşınmaz  1/1000 Ölçekli  Turgutreis Uygulama İmar planı paftasında  E= 0,75 Yoğunluklu  Konaklama  Tesis  alanında,  kaldığı  bildirilmiştir.   İmar faaliyetlerinin durdurulmuş olması nedeni ile bilgi amaçlı verilmiştir. İmar uygulamasına esas teşkil etmemektedir, denilmektedir. Taşınmaz  Turgutreis Köyü  Domalan- Taşavlu, Yeni  adı ile  Güzelbahçe mevkiinde yer almaktadır.  Parsel  Denize sıfır konumdadır.  Parselin batısı Cemre otel,  doğusunda ayri bir otel,(Nort Point )   kuzeyi ise 10 metrelik imar yolları ile çevrilidir.   Deniz ile arasında sadece yaya yolu bulunmaktadır. Civar parsellerinde yapılaşma mevcut  olup,    denize ilk sıra  parsellerde  Turizm amaçlı olarak  kullanılmakta olan tesisler bulunmaktadır.  Konu  parsel üzerinde,   ADO  Otel ismi ile işletilmekte  olan   56   odalı   tesis bulunmaktadır.  Ayrıca mutfak,  sauna, restaurant, lobisi, vardır.    Tesisin   ayrıca yüzme havuzu bulunmaktadır.Kıymet takdirine  konu  parsel  İmar uygulaması sonucu oluşmuş net imar parselidir. Parselde cins değişikliği işlemi yapılmıştır.   Buna göre,  3  katlı  56  odalı pansiyon niteliğindeki  taşınmazın odaları standart olup,     her  bir odada yatak, banyo Wc bulunmaktadır.  Takribi 25 yıllık bir tesistir.  Binalar betonarme tarzda inşa edilmiştir. Temiz bakımlı  ve kullanılmakta olan bir işletmedir. Parselin kadastral miktarına göre    912,75 metrekare  yapılaşma hakkı  bulunmaktadır.  Fiili zemin durumuna  göre takribi  1100,00 metrekarelik toplam inşaat alanı bulunmaktadır.


TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ ŞERH/BEYAN İRTİFAK


BEYAN    :Bakanlar kurulu uyarınca askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri içeresinde bulunmaktadır. 21/03/2005 tarih ve 2791 yevmiye

3402  S.Y. nın 22/A md.gereğince yenileminin tesili 11/12/2015 tarih 24454 yevmiye ( kesinleşme tar:02/10/2015)

Kıymeti            : 5.300.000,00 TL

KDV Oranı      : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir

1. Satış Günü : 09/05/2016 günü 11:00 - 11:05 arası

2. Satış Günü : 06/06/2016 günü 11:00 - 11:05 arası

Satış Yeri : Bodrum 2.İcra Müdürlüğü önü koridorları Bodrum Adliyesi Bitez Bodrum Muğla -


 Satış şartları :

 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın  yirmi gün öncesinden,   artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci  günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.  Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,  rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını  ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

 2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,  1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları  alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

 3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

 5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

 6- İİK. 127. Md.GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış  ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen  tebliğ olunur.

 7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/712 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.



Geri Dön