25 / 04 / 2024

Bodrum Bitez'de kadınların işletmeciliğini yaptığı köy kahvesi büyük ilgi görüyor!

Bodrum Bitez'de kadınların işletmeciliğini yaptığı köy kahvesi büyük ilgi görüyor!

Bodrum Bitez'de 50 yıllık taş binada kadın ve erkeklerin bir araya geldiği ve üç kadının işletmeciliğini yaptığı köy kahvesi büyük ilgi görüyor. Kahve işletmecisi Ayşe Delici, bu işi yapmayı uzun süredir düşündüğünü söyledi...



Bodrum'un Bitez beldesinde üç kadının işlettiği tarihi köy kahvesi görenlerin ilgisini çekiyor. 


Tarihi binada kadınlar ve erkekler bir arada köy kahvesi kültürünü yaşatıyor. Kahve işletmecisi Ayşe Delici, bu işi yapmayı uzun süredir düşündüğünü ve üç arkadaşıyla birlikte yaklaşık dokuz ay önce kahveciliğe başladığını söyledi. 


Bodrum Belediyesinden emekli olduktan sonra boş kaldığını anlatan Delici, "Uzun süredir arkadaşlarımızla bir işle uğraşmak istiyorduk. Bu kahvenin ihaleye çıktığını duyduk. İhaleyi kazanarak bu işe başladık. İlk başlarda kadın olarak burayı işletmenin zor olacağını düşündük ama köy halkı ve vatandaşlar bize alıştı ve arkadaşlarımızla 9 aydır işletiyoruz" dedi.  


Köy kahvesinin içinde ve dışında yeni düzenlemeler yaptıklarını anlatan Delici, kabul görmeme endişesine rağmen büyük destek gördüklerini, halkın hizmetten, temizlikten ve güler yüzden çok memnun kaldığını ve bu işe devam etmelerini istediklerini belirtti. 


Yaklaşık elli yıllık tarihi kahveyi işletmenin kendisi için büyük bir deneyim olduğunu kaydeden Delici, "Burayı işletmek bize çok büyük mutluluk verdi. Üç yıllık sözleşme süresince Bitez ve Bodrum halkına en iyi hizmeti vermeye çalışacağız" diye konuştu.


Uzun yıllar İsviçre'de yaşadıktan sonra Bodrum'a geldiğini ve kahveciliğe başladığını dile getiren Serpil Doğan da kahve işletme fikrinin bir anda ortaya çıktığını ve üç bayan olarak keyifle burayı işlettiklerini anlattı.


İşletmecilerden Tülay Ateş ise "Daha önceleri ailemden birileri kahveye gittiğinde kızardım fakat işletmeciliğe başladıktan sonra bu işin alışkanlık haline geldiğini fark ettim" dedi.


Tarihi değere sahip olan köy kahvesinde ayrıca bazı sosyal etkinlikler, toplantılar ve söyleşiler yapıldığı da öğrenildi.


AA


Geri Dön