26 / 04 / 2024

Bodrum dünya geneli turizm destinasyonu arasında ilk 5'e girdi!

Bodrum dünya geneli turizm destinasyonu arasında ilk 5'e girdi!

Muğla'nın Bodrum ilçesi, Amerikalı dünyaca ünlü turizm ve seyahat sitesi TripAdvistor tarafından 'Dünyada Yükselişte Olan En iyi On Turizm Destinasyonu' merkezi arasında 5. sırada gösterildi.



Amerikalı dünyaca ünlü turizm ve seyahat sitesi TripAdvistor yaklaşık 200 milyon okurunun oylan ile yaptığı seçimde 2014 yılında Dünyanın Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu arasında 5'inciliği Bodrum'a verdi. Site, Bodrum Kalesi ve beyaz evleri ile Bodrum şehrinin fotoğrafım yayınladı. Konaklama, yiyecek içecek, tarih kültür, doğa sporlan, festivallerle ilgili okurlarına en kaliteli yerlerle ilgili bilgi veren TripAdvistor'un listesinde Vietnam'dan Da Nang birinci sırada yer alırken 2. Kamboçya'dan Sihanoukville, 3. 

Güney Kıbrıs'tan Limasol, 4. Taylan'dan Ao Nang, 5. Türkiye'den Bodrum, 6. Japonya'dan Naha, 7. 

Mısır'dan Hurghada, 8. Rusya'dan Kazan, 9. Brezilya'dan Manaus, 10 ise İsrail'den Eilat oldu. 


200 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDİP YORUM YAPIYOR 

45 ülkenin üye olduğu Dünyanın En Güzel Koylan Birliği'nin Türk başkam turizmci Galip Gür, DHA muhabirine yaptığı açıklamada listede birliğe üye olan Bodrum üe Vietnam'dan Da Nang ve Kamboçya'dan Sihanoukville Kentinin bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi. Tripadvisor'un dünya üzerinde seyahat eden gezginlerin en çok kullandığı bir sistem olduğunu belirten Gür, "Seyahat edenlerin akıllı telefonları ve tabletleri ve başvurduğu Tripadvisor ve gitmek istediğiniz her yer hakkında ayrıntılı bilgi almak mümkün. Kullanıcılar gittikleri yerler hakkında yorum yaparak diğer seyahat eden kişilere yol göstermiş oluyorlar. 

Tripadvisor her yıl takipçüerinin yorumlarına dayanarak çeşitli kategorilerde dünyada ilk 10 sıralaması yapıyor. 2014 Dünya turizminde yükselen destinasyon sıralamasında ise Türkiye'den Bodrum 5'inci sıradan girerek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bodrum'un Dünyanın en güzel koyları üyesi olan Kamboçya ve Vietnam ile birlikte beraber bu Bodrum Belediye Başkam CHPli laması bu konuda yaptığımız çalışsıralamada yer alması son derece Mehmet Kocadon ise, "Dünyada maların ne kadar doğru yönde sevindirici ve Bodrum turizmi kırka yalan ülkede yaptığımız ve olduğunu gösteriyor. açısından son derece sevindirici 30'a yakın katüdığımız turizm fuarbir baş an. Dünya üzerinde seyahat lanndaki tanıtım çalışmalarımız Dünyanın 5. Sıradaki turizm kenti eden kişilerin gidecekleri destinasyonu seçmelerinde Tripadvisor oruz ama turizmdeki tanıtım ve çok büyük bir rol oynamakta" dedi. 


BODRUM TURİZMDEKİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK 

BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı) ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret kaliteli hizmet çıtasını yükseltmeyi ettiği 200 milyondan fazla yoru- sürdüreceğiz. Bu sıralamanın 2015  yapıldığı bir turizm sitesinin turizm sezonunda Bodrum'un dünyada yükselişte olumlu katkısının çok olacağını düşünüyoruz" dedi. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön