24 / 04 / 2024

Bodrum Fiera Vista'da fiyatlar 900 bin Eoro'dan başlıyor!

Bodrum Fiera Vista'da fiyatlar 900 bin Eoro'dan başlıyor!

Habertürk köşe yazarı Esin Tümer bu haftaki yazısında Bodrum'daki konut fiyatlarından ve projelerden bahsetti. İşte Esin Tümer'in o yazısı...



Yaklaşık 1985'ten beri iş nedeni ile yaz kış Bodrum'a giden birisi olarak, masum kooperatif mantığında başlayan yerleşkelerin yerlerini pek lüks projelere terk ettiğini görmek çok şaşırtıcı değil. Geçtiğimiz yıldan başlayarak Bodrum'da konut fiyatları İstanbul'u geçmişti. Bölgenin gelişimi hız kesmeden devam ederken, konut üretimi ve satışında kalitenin şiddetle sorgulandığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Seçenek çok ama kaliteli yapı stoğu her daim sorun. Bodrum için yapı sorunları genel olarak iklim, hâkim rüzgar yönü, güneş açısı, zemin ve malzeme sorunları olarak özetlenebilir. Bodrum'da yaşanmadan eskiyen konutlar stoku ile dolu maalesef. Bu hafta yeni başlayan, tamamlanan projeler ve yeni yatırımlar ile tatil bölgelerindeki projeler serisine başlıyoruz. İşte bu serinin ilk örnekleri, Bodrum Gündoğan'dan. 


Gündoğanın Tepesinde 18 Butik Villa Projesi


Fiera Vista : Gündoğan, Kızılburun Mevkii'nde yer alan Fiera Vista, konum olarak Gündoğan'ın en yüksek noktasında, 13 bin 500 metrekare arazi içinde Norm Yapı ve Gülman Group Ortak Girişimi olarak 18 butik villadan oluşan bir proje. Yaklaşık 500 ile 650 metrekare arasında değişen parseller içinde 247 metrekare iç mekân, 75 metrekare deki i teraslar, 36 metrekare her villaya özel havuz ile bir sırada 6 adet villadan oluşan projede her villa eşit manzara hakkı elde etmiş durumda. Gülman Group Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman, bavulunu al gel noktasında hazır teslim yaptıklarını, satış fiyatlarının 900 bin ile 1 milyon Euro arasında değiştiğini, 125 ila 150 bin Türk Lirası ek bütçeler ile hareketli mobilyanın da sağlanabileceğini belirtiyor. 


En Küçüğü 500 Metrekare


Doğalkaya Yerleşkesi: Gündoğan, Buruncuk Mevkii'ncle yer alan Doğalkaya Yerleşkesi, yaklaşık 34 dönüm içinde 15 villadan oluşuyor. 5+1,4+1 modelde dubleks 500 metrekare kullanım alanlı villalar 2 m ilyon 500 bin ile 3 milyon dolar arasında satışa sunulmuş. İki ayrı kattan ulaşılarak farklı daireler olarak da kullanıma uygun olan planlamada, yarı kapalı teras alanları ile tüm yaşamın yaz boyu dışarıda sürdürülebilmesi mümkün. Yaklaşık 200 metre sahili ile müstakil bir yerleşke olan Doğalkaya'da, 165 metre dalgakıran ile bölgenin en büyük yatırımlarından birisi bu yıl başlıyor. 




Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön