28 / 03 / 2024

Bodrum Horizon Point'te metrekaresi 3 bin 500 dolar!

Bodrum Horizon Point'te metrekaresi 3 bin 500 dolar!

Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak tarafından Bodrum'da yapılan Horizon Point projesi konumunu güneşten, rengini ise Bodrum toprağından aldı



Sadece Türkiye'de değil dünyada da yaşanabilecek en güzel yerlerden biri olan Bodrum'un mevsimi yaklaşmaya başladıkça bölgede kış aylarında devam eden projeler de güneşle birlikte gün yüzüne çıkmaya başladı. Point İnşaat tarafından Bodrum merkezde yapılan Horizon Point projesi farklı bir yaşam tarzını Bodrum'a getirmeye hazırlanıyor. Klasik Bodrum Evleri mimarisinden farklı bir bakış açısıyla ve yalın bir dokunuşla hazırlanan proje GAD Mimarlık'tan Gökhan Avcıoğlu ile mimar Dara Kırmızıtoprak tarafından projelendirildi. Toplam 3 bin 500 merekare inşaat alanı üzerinde 2 katlı 7 bloktan oluşan butik projede 12'si flat, 2'si dubleks olmak üzere toplam 14 daire bulunuyor.

Bodrum Kalesi manzaralı geniş teraslar
Bodrumseverlerin yılın 6 ayını geçirilebileceği konutlar üreten Avcıoğlu ve Kırmızıtoprak, projedeki her dairenin güneşin doğduğı ve battığı açılara dikkate alınarak yerleştirildiğini söylüyor. Horizon Point projesinde pergolaların boyutları, konumları; bahçeler, havuzların yerleşimi bile buna göre sağlandı. Her biri 2+1 dairelerden oluşan proje Bodrum marinasının hemen üstünde yer alıyor. Bodrum Kalesine ise tepeden bakıyor. Projede ev sahiplerinin Bodrum manzarasında vakit geçirme istekleri de dikkate alınarak geniş teraslara da yer verildi.

Metrekaresi 3 bin - 3 bin 500 dolar
Her biri ortalama 120 metretake büyüklüğündeki evlerin metrekare fiyatları ise 3 bin ile 3 bin 500 dolar arasında değişiyor. Projede yer alan daire seçenekleri arasında ev, villa ve 120 metrekarelik daireler bulunuyor. Projenin 2011 baharında teslim edilmesi planlanıyor. Horizon Point Evleri'nin en önemli özelliklerinden biri klasik beyaz Bodrum Evleri mimarisinin yerine rengini Bodrum toprağından almış olmasından kaynaklanıyor. Akdeniz bitki örtüsüne yakışan renk olan bilinen toprak rengi evler özel volkanik taşlarla kaplanacak. Evlerin bahçe ve teras dekorasyonlarında ise koyu renk ahşap detaylar bu renge uyum sağlayacak.Projede güvenlik ve akıllı ev teknolojilerine de yer verildi.

Artık yazlıklar da 'akıllandı'
Ev sahipleri eve gelmeden önce klima veya ısıtmayı otomatik olarak çalıştırabilecek. Ev içi yaşam ev sahiplerinden önce hazır hale getirilerek tek bir dokunuşla bütün ev içi sistemlerin kapatılmasını da sağlayacak.

Evler uzaktan izlenecek
Güvenlik açısından ev sahipleri Bodrum'da olmadıkları dönemde evlerini durumunu hem site çevresine hem de evlerin içine yerleştirilen ve sadece ev sahiplerine özel olacak br güvenlik kamerasıyla takip edebilecek.
Sabah Emlak/Dilek Taş


Geri Dön