19 / 04 / 2024

Bodrum Kalesi Fetih Camii Bakanlık'tan onay bekliyor!

Bodrum Kalesi Fetih Camii Bakanlık'tan onay bekliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Bodrum Kalesi Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii'nin müzeden yeniden camiye dönüştürülmesi için bakanlıktan karar çıkması halinde süratle ibadete açılması için hazır olduklarını bildirdiler.




Yeni Akit’in, Bodrum Kalesi’ndeki Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii’nin yeniden ibadete açılmasına yönelik haberi başta Bodrum’daki Müslümanlar olmak üzere inananlar arasında büyük yankı uyandırdı.


Bodrum Valide Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Emin Orman, Bodrum Kalesi’ndeki Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii’nin yeniden ibadete açılması meselesinin Yeni Akit’te yer almasının Bodrum’daki Müslümanlar arasında sevinçle karşılandığını belirterek, “Konuya el atışınızın Akit’e yakışır şekilde olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti kendim ve dernek mensupları adına dile getirir, Müslümanların bize ulaşarak sevinçlerini bildirdiklerini, haberi yapan kardeşimin ve Akit ailesine teşekkürlerimi arz ederim” dedi.


ÖZTÜRK: GEREKEN YAPILACAK


Caminin yeniden ibadete açılması yönünde olumlu gelişmenin müjdesini veren AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Kalesi içindeki caminin açılması için Müzeler Genel Müdürü ile görüştüklerini belirterek, “Müzeler Genel Müdürü, mevcut haliyle müze olarak kullanılan cami içinde bir batık gemi kalıntısının sergilendiğini, batığın başka bir yere alınması için çalışmalar yaptıklarını, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte caminin ibadete açılmasının önünde bir engel kalmayacağını söylediğini aktardı.  Öztürk, “Caminin ibadete açılması için elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Konunun takipçisi olacağız” dedi.


DİYANET: SÜRATLE İBADETE AÇARIZ


Konuyla ilgili Akit’e değerlendirmede bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii’nin, 1961 yılında müzeye dönüştürülmesinden dolayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesinde olduğuna dikkat çekerek, caminin müzeden yeniden camiye dönüştürülmesi için bakanlıktan karar çıkması halinde süratle ibadete açılması için hazır olduklarını bildirdiler. Yetkililer, caminin bütün tefrişatını, hoparlör sistemini süratle kurup, imamının, müezzininin atamasını gerçekleştirebileceklerini ve ibadete açabileceklerini kaydettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerekli kararı almasının ardından üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladılar.



Yeni Akit


Geri Dön