26 / 04 / 2024

Bodrum ve Datça 'da evler sular altında kaldı!

Bodrum ve Datça 'da evler sular altında kaldı!

Türkiye"yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Muğla"yı da vurdu. Bodrum ve Datça"da sağanak yağmur ve fırtınadan tekneler battı, evlerin bodrum katları sular altında kaldı



MUĞLA"nın Bodrum İlçesi ile beldeleri Ortakent-Yahşi, Bitez, Turgutreis, Gümüşlük ve Gündoğan"da önceki gece 20.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve saatteki hızı yaklaşık 60 kilometreyi bulan fırtına hayatı kabusa çevirdi. 20"ye yakın derenin taşması sonucu cadde ve sokaklar nehre döndü. Bodrum ve zemin kattaki onlarca ev ve iş yerini su bastı. Sel sularına kapılan çok sayıda otomobil zarar gördü.

70 tekne zarar gördü

Ortakent-Yahşi ve Bitez Sahili"nde bağlı 70 kadar yat ve balıkçı teknesi, fırtına nedeniyle zarar gördü. Teknelerinden bir bölümü batarken, bir bölümü karaya sürüklendi. Küçükbaş hayvanlar ile sokak köpekleri sel sularına kapılarak telef oldu. Ev ve otomobillerinde mahsur kalan 14 kişi AKUT ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ava gitti, çığ düştü

Kahramanmaraş merkeze bağlı çobanlı Köyü"nde çobanlık yapan Yunus çınarlıdere (23) önceki gün öğle saatlerinde Yenipınar Mevkisi"nde ava gitti ancak çığ altında kaldı. Uzun süren arama kurtarma çalışmalarının ardından Yunus çınarlıdere"nin cesedine ulaşıldı.

Yardıma giden kepçe devrildi

Kurtarma çalışmaları sırasında devrilen kepçenin operatörü Muammer şžanlı (25), güçlükle kurtarıldı. Bodrum ve beldelerinde sel nedeniyle yaklaşık 75 kilometrelik yol kullanılamaz hale geldi. Meteoroloji yetkilileri, Bodrum merkezde metrekareye 71 kilogram yağış düştüğünü ancak ölçüm yapılmayan Bitez, Turgutreis gibi beldelerde bu rakamın çok daha yüksek olduğu bildirdi.

Ağaç kurtardı

BODRUM Bitez"de elektrik teknisyeni Taner Aydın (24) ile Servet Kosta"nın (25) içinde bulunduğu otomobil, Kocadere"ye sürüklendi. 3 metreye varan sel sularının sürüklediği otomobil yaklaşık 1 kilometre ileride boş olarak bulundu. Derenin kenarındaki bir ağacın dallarına takılan otomobilin kırılan camından ağaca çıkarak kurtulan 2 kişiden Taner Aydın, şunları anlattı: œCaddede ilerliyorduk. Sel suları birden arttı. Otomobil kontrolden çıktıktan sonra dereye yuvarlanmaya başladı. Kapılar açılmıyordu. Araç şans eseri bir dala takılınca, kırılan ağaca tırmandık.

Lodos batırdı

Datça"da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos nedeniyle Kumluk Plajı"nda açıkta demirli bulunan iki balıkçı teknesi battı. Marmara Denizi"nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, poyraz fırtınası nedeniyle Tekirdağ"ın şžarköy İlçesi"ndeki limanda demirledi.

Yaşar ANTER/Hürriyet


Geri Dön