27 / 04 / 2024

Bodrum Victoria's sakin tatil arayanların yeni adresi!

 Bodrum Victoria's sakin tatil arayanların yeni adresi!

Bodrum Gümüşlük'te yeni açılan Victoria'S huzur arayanlar için ideal bir alternatif sunuyor. Giriş ücreti alınmayan mekanda, sizi müzik yerine dalga sesleri karşılıyor






Bodrum'da bir biri ardına açılan 'beach club'lar sakin bir ortam arayan tatilcileri yeterince memnun etmiyor. Tüm kışı deniz hayalleriyle geçirenler, tatil için geldikleri yazlık beldelerde yorgunluklarını atmak ve keyif almak istiyor. Öğle saatlerinde başlayan yüksek sesli müzik yayını, dinlenmek isteyenlerin kabusu gibi... Girişte fahiş fiyatlar ödemek zorunda kaldıklarında, bu hayalkırıklığı artıyor. Bodrum Gümüşlük'te yeni açılan Victoria'S ise huzur arayanlar için ideal bir alternatif sunuyor. Giriş ücreti alınmayan mekanda, sizi müzik yerine dalga sesleri karşılıyor. 6 dönüm arazideki tesiste plaj, havuz, binicilik, bar ve restoran bir arada. İsmini mal sahibi Sedat Sadıkoğlu'nun Rus eşi Victoria'dan alan mekanın işletmecisi ise Ceki Batı. Tesise girer girmez sizi yuvarlak bir bar karşılıyor. Barın karşısında üstü kapalı bir restoran var; önünde plajı, biraz uzağında ise manej, manejin arkasında atların ahırı ve önünde büyük bir havuz yer alıyor. Tüm mekanlarda kullanılan malzemeler ise doğal. Çatılar samanla kaplı, yemek alanındaki iri koltuklar ise ahşap. Yeme içme konusunda 15 yıllık tecrübeye sahip olan Ceki Batı ,restoranın menüsünü hazırlarken 'saf kan Bodrum' yemeklerine ağırlık verdi. Mekanla uyum içinde olan, abartıdan uzak, lezzetli ve doğal ürünlerin kullanıldığı menü, öğle ve akşam için ayrı seçenekler sunuyor. Deniz mahsüllerinde çok iddialı olan Batı, balıkları her gün taze alıyor. Restoranda servis, sabah saat 09.00'da kahvaltıyla başlıyor. Kahvaltıdaki tüm reçeller ev yapımı. Özellikle meşhur Gümüşlük çilekleriyle yapılan reçel, anneannenizinki aratmıyor. Öğle menüsünde'ekmek arası' bölümünde francala ekmeğinde sunulan sandviçler arasında hamburgerler ön planda. Batı'nın bu konudaki iddiası, kurucusu olduğu Burger Bar'dan edindiği deneyimden geliyor. Diğer tercih ise balık ekmek. Öğle menüsünün favorisi ise odun ateşinde pişirilen pizzalar. Taş fırında pinar ağacı yakarak pişirilen pizzalara, ağacın kokusu siniyor. En beğenilen pizza ise ananaslı ve pastırmalı olanı. Fırından çıkan başka bir seçenekte pideler. Snack'larda ise Mojo patates ve falafel tadılmalı. Menüde bir de deniz mahsullü ev mantısı var. Wanton şeklinde hazırlanan mantılar deniz mahsulleriyle doldurulup yağda kızartılıp acılı ekşi sos ile servis ediliyor. 


SAF KAN BODRUM YEMEKLERİ 

Akşam için daha geniş bir menü var. Soğuk seçenekler 20 çeşit mezeden oluşuyor. Çirozlar kendi kuruttukları uskumrulardan yapılıyor. Ahtapot salatası, kalamar, ahtapot ızgara ve envai çeşit güveçler. Bu arada vejetaryenler için de özel bir sebzeli güveç var. Batı'nın favorisi ise deniz mahsullü olanı. Karides, kalamar ve levrek kremayla harmanlanarak güveçte pişiriliyor. Adapazarı'ndan getirilen isli Çerkez peyniri de var güveç seçeneklerinde. Tereyağında pişirilen peynir, baharatlarla kaplanıp fırında pişiriliyor. Mutfağı yöneten ise deneyimli aşçı Dursun Babayiğit. 23 yıldır aşçılık yapan Babayiğit, Bolulu. 20 yıldır Bodrum'da olan aşçı, deniz mahsüllerinde çok usta. Victoria'S'ın bir başka özelliği de binicilik. Bin metrekarelik maneji olan binicilik kulübünde yedi at ve üç Shetland poni var. Kulübün dizginleri ise ünlü jokey antrenörü Veysel Boztaş'ın elinde.

Sabah


Geri Dön