29 / 03 / 2024

Bodrum'da 130 işletmenin imara aykırı bölümleri yıkıldı

Bodrum'da 130 işletmenin imara aykırı bölümleri yıkıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 130 işletmenin imara aykırı olduğu belirtilen bölümleri yıkıldı



Bodrum Belediyesi ekipleri, özellikle yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gümbet Mahallesi'ndeki eğlence mekanlarının imara aykırı olduğu bildirilen bölümlerini yıkmaya devam ediyor.

Yıkımlardan sorumlu Bodrum Belediye Meclisi üyesi Mehmet Özsert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümbet Mahallesi'nde yapılacak yeni düzenlemelerle buranın yeni ve güzel bir plana kavuşturulacağını söyledi.

Yaklaşık 130 işletmenin imara aykırı bölümlerinin belediye ekiplerince yıkıldığını belirten Özsert, "Bugüne kadar Gümbet'te 120-130 imara aykırı yapı yıkıldı. Yıkımlarımız şubatın sonuna kadar devam edecek. Pazartesi gününden sonra da Adnan Menderes Caddesi'nde iyileştirme çalışması yapacağız. Gümbet Meydanı için de güzel bir proje hazırladık. Bu projeyi uygulamak için yıkımları bir an önce bitirmemiz gerekiyor" dedi.

Bu arada, İl Özel İdaresine ait Gümbet Meydanı'nda eğlence mekanı olarak kullanılan binanın kaçak olduğu iddia edilen bölümleri yıkıldı.

Mehmet Özsert, yıkım kararının daha önce kiracılara bildirildiğini ifade ederek, "Yapının 1985'ten beri Muğla Özel İdaresine ait olduğunu zannediyorum.

Kaçak bölümü vardı, şu anda kaçak bölümlerini alıyoruz. İmar müdürlüğümüz ile valilik arasında gerekli yazışmalar yapılmıştır" diye konuştu.

İl Özel İdaresine ait binada eğlence mekanı işleten Murat Gökyokuş ise yıkım yapılacağının yıl başında kendilerine bildirildiğini söyledi.

Gökyokuş, "Biz de Valiliğin kiracısı olduğumuz için bunu valiliğe dilekçe yazarak bildirdik. Valiliğin konudan haberi var" dedi.
AA

 


Geri Dön