19 / 04 / 2024

'Bodrum'da 25 bin ev kentsel dönüşüme girsin'

'Bodrum'da 25 bin ev kentsel dönüşüme girsin'

Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Bodrum'un belediye başkanı Mehmet Kocadon, "İlçemizde yıpranmış 25 bin konutun dönüştürülmesi lazım. Bunu kentsel kimliği koruyarak yapmalıyız" dedi. İşte Başkan'ın açıklamaları...



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'da kentsel dönüşümün zorunlu olduğunu belirterek, "1983- 1993 arasında yapılan 25 bin konutu dönüşüme sokmak gerek" dedi. O zaman yapılan binalardaki betonun kalitesinin kötü olduğunu ve elle döküldüğünü söyleyen Kocadon, "Kentsel kimliği koruyarak bu binaların yenilenmesi gerekiyor" mesajı verdi. 


35 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM 


Bodrum'un il olmamasına rağmen ekonomiye yılda 2 milyar dolarlık katkı sağladığını belirten Kocadon, bu rakamın 5 yıl sonra rahatlıkla 7-8 milyar dolara çıkabileceğini söyledi. Bölgede turizm ve inşaat sektörünün en önemli yatırımları oluşturduğunu açıklayan Kocadon, devam eden yatırımların toplamının 35 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Kocadon, Bodrum'a yatırım yapan grupların geniş bir yelpaze oluşturduğunu ifade ederek, bu isimler arasında Ağaoğlu, Rönesans, Doğuş, Ofton, Dap Yapı, Nef, Bayraktar, Eczacıbaşı, Polimex, Mar Yapı, Varyap ve Astaş gibi birçok önemli firmanın olduğunu söyledi. Kocadon, Erdal Aksoy'un da Yalıkavak'ta otel ve rezidanstan oluşan en az 500 milyon dolarlık bir projeye başladığını iletti. 


OTEL ZİNCİRLERİ GELİYOR 


Bölgeye Mandarin, Swissotel, Kempinsky, Four Seasons ve Bvlgary gibi uluslararası markaların geldiğini söyleyen Kocadon, Bodrum'u turizmin yanı sıra kongre ve sanatın da merkezi yapmak için girişimlerde bulunduklarını vurguladı. Kocadon, Konacık'ta 15-20 dönümlük bir alanda 60 milyon dolar yatırımla ulaşım ve otopark sorunu olmayan bir kongre merkezi kuracaklarını da anlattı. Kocadon, Bodrum'a en fazla Türk Cumhuriyetleri ve Araplar'ın ilgi gösterdiğini söyledi. 


'KIYIKIŞLACIK'I BODRUM DİYE SATIYORLAR'


Bodrum'da 4-5 yıl içinde yapılacak yatırımla birlikte fiyatların da 3 kat artış göstereceğini belirten Kocadon, "İstanbul'un taşı toprağı altın ise Bodrum'unki pırlanta" dedi. Bazı yatırımcıların her yeri Bodrum gibi pazarladığını anlatan Kocadon, "Kıyıkışlacık Bodrum değil. Ancak her yer Bodrum diye satılıyor" diye konuştu.


SWİSSOTEL AÇILIYOR


Bodrum'a yatırım yapan en önemli gruplardan biri olan Çağdaş Holding, bölgeye Swissotel'leri kazandırıyor. Bodrum'da iki otel yatırımına soyunan Çağdaş Holding, Turgutreis'teki ilk otelin açılışını yarın yapıyor. Bodrum merkezdeki diğer otel ise gelecek yıl açılacak. Turgutreis'teki otel 75 milyon euroya malolurken, merkezdeki otelin maliyeti ise 100 milyon euroyu bulacak. Otelde 66 misafir odası ve suit odası, 72 özel hizmet sunulan rezidans ve villar bulunuyor.


Sabah




Geri Dön