23 / 04 / 2024

Bodrum'da 32 bina ağır hasarlı!

Bodrum'da 32 bina ağır hasarlı!

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Bodrum'da ağır hasarlı 32 binanın bulunduğunu söyledi.



Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Bodrum'da kullanılmayan 3 yıkık bina vardır. 32 binada nispeten ağır hasar var. Bunun dışında da bir hasar söz konusu değil" şeklinde konuştu.


19. Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katılmak için Muğla'ya gelen Yıldırım, Dalaman Havalimanı'nda yetkililerden Ege Denizi'nde önceki gün meydana gelen depreme ilişkin brifing aldı.


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, "11 saniye süren deprem sonunda Allah'a şükür can kaybımız yok. Önemli bir yıkım da yok. Ancak vatandaşların paniği nedeniyle bazı yaralanmalar var. Şu an hastanelerde 20 kadar vatandaşımız tedavi görüyor. Kos adasında bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir de İsveç uyruklu bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum'' ifadelerini kullandı.


Depremden sonra 15-20 dakika içinde Muğla Valisi ile görüşme yaptıklarını belirten Yıldırım, milletvekilleri ve bütün sivil toplum kuruluşlarının çok güzel bir iş birliği gerçekleştirdiklerini ifade etti. 


Yıldırım, "Ankara'da AFAD başkanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımız, Kızılayımız gereken müdahaleyi anında yaptılar. Tedbir olarak 400 çadır gönderildi, jeneratör vesaire malzemeler intikal ettirildi" dedi.


Deprem sonrası iletişim hatlarında herhangi bir kesinti olmadığını aktaran Binali Yıldırım, Türkiye'nin bu konudaki altyapısının ne kadar gelişmiş olduğunu göstermesi bakımından bunun önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Başbakan son olarak, "Yunanistan'a ve Yunan halkına geçmiş olsun diyorum. Komşumuzun acısını ve sevincini paylaşmak, komşuluğun gereğidir'' açıklamasında bulundu.



Sabah


Geri Dön