29 / 03 / 2024

Bodrum'da 9.2 milyon TL'ye 2 dubleks bina!

Bodrum'da 9.2 milyon TL'ye 2 dubleks bina!

Bodrum İzaleyi Şüyu Satış Memurluğu, Muğla ili Bodrum ilçesi Umurca mahallesindeki 25982,00 metrekare zeytinlik alan üzerindeki 2 dubleks binayı toplam 9 milyon 271 bin 300 TL'den satışa çıkardı. İlk satış 20 Ocak 2012  Cuma günü gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

BODRUM İZALE-İ ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞUNDAN GAYRİMENKUL ACIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/1 SATIŞ.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:  İL MUĞLA BODRUM- UMURCA MAHALLESİ 36 PAFTA 92 ADA 9 PARSEL 25982,00 M2 MİKTARLI ZEYTİNLİK NİTELİĞİNDE TAŞINMAZ.

Taşınmaz Bodrum Belediye Başkanlığınca verilme 05.01.2009 tarihli yazıları ekindeki imar durum belgesine göre taşınmazın sit karakteri II. Derece Etkileme Geçiş Alanı olup, Taşınmaz kısmen konut alanı

Kısmen imar yolu kısmen park, kısmen enerji nakil hattı, kısmen Temel Eğitim Alanı, kısmen Kent Park Alanında kalmaktadır. Konut alanında TAKS % 7,5-KAKS % 15, Eğitim alanında KAKS % 40 olarak belirlenmiştir.

Konut Alanında minimum parsel büyüklüğü 200 M2'dir. Parselin Kadastral yola Kuzey batı ve güney battı yönlerinde cephesi bulunmaktadır. Batı cephesi kuru dereyle sınırlıdır. Parselin içerisinde kuzey tarafında 2 adet dubleks binaların biri 83,55 m2, diğeri 94,05m2'dir. Tapu kaydına göre parselin cinsi Zeytinlik olarak belirtilmektedir. Parsel batıdan doğuya doğru yükselen bir eğime sahiptir. Parselin cinsi tapu kayıtlarında zeytinlik vasfında kayıtlı isede parselin üzerinde zeytin ağacı bulunmamaktadır. Taşınmazın imar durumu (imar planındaki konumu gereği taşınmazın % 36.01 oranında kamu terkleri bulunmaktadır. Bu da taşınmazın ham parsel miktarını değerlendirirken fiyat eksiltici unsur olarak belirtilmiştir.) Taşınmazın yapılaşma şartları, çevre yapılaşma şartları, parselin geometrik şekli, karekteristik yapısı, satış kriterleri gibi tüm değer artırıcı ve eksiltici unsurlarda dikkate alınarak taşınmazın M2 birim değeri 350,00 TL/m2 olarak belirlenerek buna göre çıplak arazi değeri 9.093.700,00 TL, üzerindeki 2 adet dubleks binadan 83,55 m2 büyüklüğünde olunan değeri 83.550,00 TL, diğer 94,05 M2 büyüklüğünde olan binanın değeri 94.050,00 TL. olmak üzere binalar ile birlikte taşınmazın toplam değeri 9.271.300,00TL (dokuzmilyonikiyüzyetmişbirbinüçyüztürklirası) olduğu bilirkişilerce takdir edilmiştir.

İMAR DURUMU: YUKARIDA BELİRTİLMİŞ OLUP, DOSYASINDA.

Muhammen bedeli: 9.271.300,00 TL.

1-      SATIŞ ŞARTLARI: Taşınmazın birinci satışı 20.01.2012 günü saat 11.30-11.40 saatleri arasında; Bodrum/BİTEZ ADLİYE BİNASI ARKA BAHÇESİNDE açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen bedelin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla; Taşınmaz 30.01.2012 günü aynı saatlerde ve aynı yerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere ., ' arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelli alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-      Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale Damga pulu, KDV'si , tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Belediye tellaliye ücreti birikmiş vergiler ve satım harcı satış bedelinden ödenir.

3)- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz va masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeşgün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.

Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca yasal temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6)- Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka-ca bilgi almak isteyenlerin 2010/1 İZALE-İ ŞÜYU SATIŞ sayılı dosya numarasıyla Memurluğumuza  başvurmaları ilan olunur. (İc. ifl. K. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik

Örnek No.: 77

(B; 75456-1867) (www.bik.gov.tr)

İlan için tıklayın!


Geri Dön