25 / 04 / 2024

Bodrum'da bir sitenin kaçak hizmet binaları yıkıldı!

Bodrum'da bir sitenin kaçak hizmet binaları yıkıldı!

Bodrum Gündoğan beldesinde bir sitenin hizmet binalarının büyük bölümü yıkıldı



Muğla'nın Bodrum ilçesi Gündoğan beldesinde bir sitenin hizmet binalarının büyük bölümü, belediyenin aldığı karar doğrultusunda kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kızılburun mevkisinde bir müteahhit tarafından yaptırılan 38 ev aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu kişilere satıldı. Gündoğan belediyesi bir süre sonra sitenin arıtma tesisi, trafo binası, su deposu ve personelin kaldığı hizmet binalarının kaçak olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine belediyenin aldığı karar doğrultusunda evleri yapan müteahhit tarafından hizmet binalarında yıkım çalışması başlatıldı. Site sakinlerinin başvurusu üzerine mahkeme "yıkımların durdurulması yönünde" karar aldı. Ancak yıkımların büyük bölümünün gerçekleşmesi nedeniyle sitenin su ve elektriği de kesildi. Site sakinlerinin bir bölümü bu nedenle evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Bu arada, yıkımların gerçekleştiği binalarda bulunan eşyalar site personeli tarafından dışarı çıkarıldı.

Site sakinlerinin avukatı Göray Karadut, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Sitenin içindeki evler ile hizmet binaları farklı parsellerde. Site sakinleri evleri alırken bu hizmet binalarının kullanım haklarını da aldılar. Şimdi bu yapılar kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. O zaman belediye başlangıçta nasıl iskan verdi buraya. Şimdi elektrik ve su kesildi, arıtma çalışmıyor. İnsanlar evlerini terk etti. Belediyenin burada yaptığı uygulamayı yanlış buluyorum."

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ise site sakinleri ile görüşmelerin devam ettiğini, sorunu çözmeye çalıştıklarını ve detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını bildirdi.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

`Ünlüler' sitesinde yıkım
Bodrum'da, sahiplerinin arasında ünlü isimlerin de olduğu `Park Kaloma' sitesinin `kaçak' olduğu belirtilen sosyal tesis ve ek bölümleri jandarma tarafından yıkıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesi Gündoğan beldesindeki birçok ünlü ismin villasının da bulunduğu sitenin kaçak olduğu belirlenen sosyal tesis ve ek bölümlerinin önemli kısmı jandarmalar eşliğinde yıkıldı. Yıkım, site sakinlerinin avukatları aracılığıyla yaptıkları itiraz sonucu mahkeme kararıyla durduruldu.
Müteahhit Eyüp Kılınç, 1999'da Gündoğan beldesinde "Park Kaloma" adıyla, denize sıfır 40 lüks villanın bulunduğu tatil sitesi yaptı. Kılınç, sosyal tesis, fitness center, çocuk evi, jenaratör ve arıtma tesisi konseptiyle, villaları 500 bin ila 2 milyon euro arasında değişen fiyatlarla, Can Tanrıyar, Cem Duna, Hüsnü Özyeğin, Levent Kırca, Mehmet Barlas, Deniz Gökçe, Kamil Özçoban, Asaf Savaş Akat, İrfan Koç, Serap Yağız ve Can Peker'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isme sattı.
Gündoğan Belediyesi, 3 yıl önce sitenin sosyal tesis ve ek bölümlerinin kaçak olduğunu belirleyip, 22 bin TL para cezası kesti ve kısmen yıkım kararı verdi. Cezanın iptali için açılan davalar sürerken, Kılınç, 80 jandarma eşliğinde dün siteye gelerek yıkıma başladı.
Site sakinlerinin başvurduğu Bodrum 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, "Davalar sonuçlanana kadar yıkımın durdurulmasına" karar verdi. Ancak, 4 saatte, jeneratör ve arıtma tesisinin de içinde olduğu sosyal tesisin yüzde 90'ının yıkılması üzerine site elektriksiz ve susuz kaldı.
Yaşar Anten / Milliyet


Geri Dön