19 / 04 / 2024

Bodrum'da deniz çekildi, sur kalıntıları ortaya çıktı!

Bodrum'da deniz çekildi, sur kalıntıları ortaya çıktı!

Bodrum'da denizin çekilmesiyle Tavşan Adası'na uzanan tarihi sur kalıntıları ortaya çıktı. Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartıyo



Bodrum'da denizin çekilmesiyle ortaya çıkan tarihi sur kalıntıları ilginç görüntü oluşturdu.


Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartıyor. 


Yılın bu zamanlarında birkaç kez yaşanan olay, deniz suyunun çekilmesiyle, milattan önce 4. yüzyılın ortalarında yapılan ve Mydos (Tavşan) Adası'na kadar uzanan şehir surları, su seviyesinin üzerine çıkıyor.


Halk arasında "Kral Yolu" olarak bilinen ve adayla Gümüşlük Mahallesi'ni birbirine bağlayan sur duvarlarındaki taşların, 19. yüzyılda eski Karakaya köyündeki evlerin yapımında da kullanıldığı belirtiliyor. 


Suların sabah saatlerinde çekildiğini anlatan bölge halkından Yusuf Can Altuntaş, taşların ortaya çıktığını gördükçe mutlu olduklarını ifade ederek, "Eski tarihi eserleri görüyoruz. Bizi çok şaşırtıyor, çok hoşumuza gidiyor. Buraya fotoğraf çekmeye geliyorlar" dedi.


Bölgedeki bir kafeteryada çalışan Huriye Gökçe ise bu durumun yılda birkaç kez yaşandığına dikkati çekerek, denizin altındaki tarihi güzellikleri görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.


AA


Geri Dön