28 / 03 / 2024

Bodrum'da gayrimenkul sektörü hareketlendi!

Bodrum'da gayrimenkul sektörü hareketlendi!

Dünyanın en fazla danışmana sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde Türkiye’nin popüler destinasyonlarından Bodrum’u mercek altına aldı.



10 aydır Bodrum’da hizmet veren KW Bodrum, Türkiye’nin çekim merkezlerinden biri olan Bodrum’da döviz geliri olan yatırımcıların konut alım satımında TL fiyatlı gayrimenkullerde hareketlilik gözlendiğini belirtti.


Türkiye’nin en gözde lokasyonlarından biri olan olan Bodrum, yaz mevsiminin bitmesine rağmen yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Piyasalardaki istikrarsızlık, kurdaki hızlı artışında etkisiyle piyasadaki kısmi yavaşlamaya rağmen uzman gayrimenkul danışmanlarının tespit ettiği doğru yatırımlar sayesinde satışlar hız kesmeden devam ediyor. Bodrum, İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in arka bahçesi olarak nitelendiriliyor. Son yıllarda Bodrum’da eğitim, sağlık ve spor yatırımlarının artması ile beraber büyük şehir yaşantısını değiştirmek isteyen kişiler Bodrum’u geçiş noktası olarak değerlendiriyor.


Özellikle döviz geliri olan Türk ve yabancı yatırımcı için TL fiyatlı yatırımlarda gözle görülür bir hareketlilik gören KW Bodrum’un Takım Lideri Ayşegül Çetin, Bodrum’daki arz – talep dengesini değerlendirdi; “12 ay yaşamaya uygun konutların taleplerinde artışa dikkat çekerken, 20 – 30 yıllık yazlıkların yeniden yapılandırılması ve kentsel dönüşümün bir an önce başlaması gerektiğini belirtti. Çetin, arz tarafındaki önemli hareketliliğin de değişen ekonomik ortamın etkisiyle öncelikle yazlık evlerin elden çıkarılması yönünde olduğu bilgisini verdi. Yeni projelerin sayısının da artmasıyla Bodrum’da satışta arzın yüksek olduğunu belirten Çetin, Bodrum’un doğru fiyatlı ve ihtiyaca cevap verebilen projelerin değer bulduğu bir pazara dönüştüğünü söyledi”.


KENTSEL DÖNÜŞÜM VE REFAH SEVİYESİ SATIŞLARI DOĞRUDAN ETKİLİYOR


Bodrum genelinde yaz sezonunda satılık gayrimenkullerde yüksek arza karşı düşük talep olduğunu belirten KW Bodrum Takım Lideri Çetin, Bodrum emlak piyasasının tam aksine KW Bodrum olarak Ağustos ve Eylül’de hızla artan bir ivme yaşadıklarını belirtti. 2008-2009 krizinden sonra büyük markaların gayrimenkul piyasasını ele aldığını, Bodrum’da da inşaat yatırımına hız verildiğini iletti. Kentsel Dönüşümde bürokratik sürecin oldukça uzun sürmesine rağmen tempolu bir artış olduğunu, Bodrum’da riskli yapılarda kentsel dönüşümün resmen başladığını belirten Çetin, henüz yapılanma olmasa da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Belediyesi’nin riskli alanlarda dönüştürme çalışmalarını başlattığını söyledi. Son dönemlerde Yalıkavak gibi dengeli ve kaliteli bir şekilde yükselen bölgelerin en az 5 yıl daha değerlenmeye devam edeceğini belirten Çetin; Bitez, Ortakent, Gündoğan ve Torba’nın hali hazırda olan ilgiyi koruduğunu iletti. Yalıçiftlik, Mazı, Ören’de ivmenin oldukça yavaş olduğunu belirten Çetin, Ören’in turizm imar alanı ilan edilmesiyle bölgede arazi yatırımlarının oldukça arttığını söyledi. Ayrıca Tuzla bölgesine inşaat firmalarından büyük yatırımlar beklendiğini ileten Ayşegül Çetin, bu bölgelerde değer kazancı beklendiğini söyledi.”


2015’İN İLK 6 AYINDA BODRUM’DA 1000’E YAKIN SATIŞ OLDU


Gerçek satışlara baktığımızda 2015’in ilk 6 ayında Bodrum genelinde 800 – 1000 arasında satış işlemi gerçekleştiğini söyleyen Ayşegül Çetin; 10. ayında 50 danışman şirketle yarım adanın en fazla danışmana sahip gayrimenkul şirketi konumundayız ve büyümeye devam ediyoruz. Bodrum’da emlak sektörünün itibarını yükseltmek misyonuyla yola çıktık ve eğitimli, donanımlı, profesyonel iş ortaklarımızla yarım adanın gayrimenkul pazarını domine eden bir güç haline gelmiş durumdayız. Piyasanın en durgun olduğu günlerde gerçekleşen satışlarımız bunun en büyük ispatı. Yıl sonu hedefimiz şu an için 60 danışman şirket. Proje satışları, turizm yatırımları, ticari gayrimenkul ve lüks konutta uzmanlaşan danışmanlarımızla Bodrum’un gayrimenkul pazarına değer katmaya devam ediyoruz.


Sözcü


Geri Dön