25 / 04 / 2024

Bodrum'da icradan 1.7 milyon TL'ye satılık ev!

Bodrum'da icradan 1.7 milyon TL'ye satılık ev!

Bodrum 1. İcra Dairesi; Bodrum'da yer alan kargir avlulu evi 17 Aralık 2014 günü satışa çıkarıyor. Toplam bedeli 1 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.



Bodrum 1. İcra Dairesi; Bodrum'da yer alan kargir avlulu evi satışa çıkarıyor. Toplam bedeli 1 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.


İhalesi; 17 Aralık  2014 günü 14:00 14:05 arasında Bodrum 1.Icra Müdürlüğü Koridoru Önü açık artırma suretiyle yapılacak.


İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

1 NCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2011/90 T


T.C. BODRUM 1. İCRA DAİRESİ


2011/90 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Muğla İl, Bodrum İlçe, 102 Ada No, 8 Parsel No, OMURÇA / DEREYANI Mahalle/Mevkii, Cilt:2, sayfa; 164'de kayıtlı avlulu kargir ev niteliğindeki taşınmaz, askeri yasak ve güvenlik bölgesi içinde yer almakta olup, 3402 S.Y'nın 22.maddesinin 2.fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir. Söz konusu taşınmaz, III derecede Arkeolojik Sit, I.derece etkileme geçiş alanındadır. Yapılmaşma hakkı:Kaks%25, Taks%50, minumum parsel büyüklüğü 600m2, bina yüksekliği ve adedi:6,50 m / 2 kat, komşudan çekme mesafesi 3,5 m dir. Taşınmaz Bodrum merkez Atatürk Caddesinden İçmelere doğru giderken, Bodrum çıkışına yarılan yolun kesişiminde yer almaktadır. Bodrum merkezde olan bu taşınmaz barlar sokağına 50 m, bodrum belediyesine 800 m.mesafede olup Dr.Mümtaz Ataman caddesine cephelidir. Tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Taşınmaz, tapu kaydında her ne kadar avululu kargir ev niteliğinde olsa da parselin tamamı üzerinde konut ve dükkanlardan oluşan yapılaşma vardır. Taşınmazın cadde cephesinde 75 m2'lik alanda 3 adet dükkanın bulunduğu, bu dükkanların çamaşırhane, berber ve sigorta işleri olarak halen kullanılmaktadır, dükkanların üzetlerinin demir konstrüksiyon ve onduline malzemelerle kapatılarak ofis büro gibi düzenlenerek kullanılmaktadır. Yol kenarına doğru % 30 oranlarında eğimli olan parsel arazisinin arka tarafında ise zemin ve 1 .katı betonarme, çatı katı prefabrik olan 3 katlı bir bina bulunmaktadır. Taşınmazdaki apartların ikamet amaçlı kullanıldığı, binanı 3.sınıf 3A grubu yapı özellerinde imal edildiği görülmüştür.Bilirkişi tarafından re'sen edilen bilgilere göre; zemin atkında 2 adet içerisinde oda, banyo, wc, salon, açık mutfak bölümleri olan aprt daire, 1 katında 3 adet, içerisinde oda, banyo, wc, mutfak bölümleri olan apart oda, çatı katında ise 2 adet içerisinde oda, banyo, wc,mutfak bölümleri olan apart odanın bulunduğu, bu paratların ayrı ayrı ikamet amaçlı olarak kullanıldığı belirlenmiştir. Parsel üzerindeki dükkanların arka tarafı ile binanın giriş bölümü arasındaki bölüm ise avlu olarak kullanılmaktadır.


Adresi Bodrum Merkez Atatürk Caddesinin Kesişiminde 4 numaralı mesken.


Yüzölçümü 434,00 m2


Kıymeti 1.750.000,00 TL


KDV Oranı %18


Kaydındaki Şerhler


1. Satış Günü 17/12/2014 günü 14:00 14:05 arası


2. Satış Günü 19/01/2015 günü 14:00 14:05 arası


Satış Yeri Bodrum 1.Icra Müdürlüğü Koridoru Önü


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncelden,,,, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektrorn^ >jf^ı teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alaraklılarlyaıış alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci art^ad^Jplk;bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki besinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/90 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.29/09/2014 


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön