29 / 03 / 2024

Bodrum'da konut fiyatları yüzde 200 arttı!

Bodrum'da konut fiyatları yüzde 200 arttı!

Markalı konut projeleri Bodrum'da konut fiyatlarını artırdı. Yüzde 200 oranında artan fiyatlardan en çok Türkbükü ve Yalıkavak etkilendi. Yalıkavak'ta fiyatların yüksekliğinin bir sebebi de imarlı arsaların azlığı.



Son yıllarda Bodrum'un en çok gelişen bölgeleri Türkbükü ve Yalıkavak oldu. Özellikle markalı projeler üreten firmaların bu bölgeyi tercih etmelerinden sonra konut fiyatları yüzde 200 oranında artış gösterdi. Bodrum yarımadasının Torba'dan Gümüşlük'e kadar olan kuzey bölgesinde yabancıların da konut alma hakkına sahip olmaları sebebi ile fiyatlar hızlı bir şekilde artış gösterdi. Bodrum yarımadasının güneyinde ise yabancılara konut satışı askeri bölge yasağı uygulandığından yapılamıyor. 


TÜRKBÜKÜ VE YALIKAVAK GÖZDE 

Özellikle Türkbükü ve Yalıkavak son yıllarda markalı konut projelerinin üretildiği ve bu konutların özellikle varlıklı yabancılar tarafından satın alındığı bölge haline geldi. Yalıkavak'ta uzun süredir emlak değerlendirme uzmanı olan Hasan Yokarlılar yaptığı değerlendirmede Bodrum'dan artık herkesin ev alabileceğini belirtti. 


FİYATLAR 150 BİN 5 MİLYON ARASI 

Yokarlılar, 'Bodrum'da 150 bin liradan 5 milyon dolar aralığına kadar konut alma şansı bulunuyor. Bölgeye yabancılar yatırım yaptılar. Arsaların metrekaresi 200 ile 850 dolar arasında' dedi. Yokarlılar, en değerli bölgeler arasında Gökçebel ve Gümüşlük'ün de olduğunu belirterek, 'Yalıkavak'ta fiyatların yüksekliğinin sebebi imarlı arsaların azlığı' açıklamasını yaptı. 


YABANCI 2 KONUTUN BİRİNİ SATIYOR 

Bodrum'da yabancıların satın aldığı konutların yüksek prim yaptığını belirten Yokarlılar' Yabancıların 50 bin pounda aldıkları konut 100-150 bin pound olunca 2-3 konutu olanlar birini satmaya çalışıyorlar' dedi. 


Taraf


Geri Dön