27 / 04 / 2024

Bodrum'da markalı inşaat projeleri arttı!

Bodrum'da markalı inşaat projeleri arttı!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Erdem Aktürk, Bodrum'daki markalı konut projeleri hakkında bir araştırma yaptı. İşte, Erdem Aktürk'ün bugünki yazısı...



Bodrum son yıllarda aldığı lüks yatırımlarla dünyanın en lüks tatil cennetleri arasına girdi Dev inşaat firmalarıyla birlikte turizm sektöründe dünya çapındaki seçkin oteller de Bodrum'u mesken tuttu. Bodrum'da 6.3 milyar TL'yi aşan iş hacmine ulaşıldı.


Bodrum'da markalı inşaat projelerinin sayısı hızla artıyor. Dev inşaat firmalarıyla birlikte turizm sektöründe dünya çapındaki seçkin oteller de Bodrum'u mesken tuttu.Bodrum'da 8 projede 6.3 milyar TL'yi aşan iş  hacmine ulaşıldı. 


Uzun yıllardır Bodrum'da faaliyet gösteren Çağdaş Holding, Emrağ İnşaat ve Seba İnşaat yeni projelerde inşaat çalışmalarını sürdürürken, Nef, Tay İnşaat, Mesa, Gülman Grup, Ofton İnşaat, Altunbüken Holding ve Aksoy Holding de rotayı Bodrum'a kıran şirketler arasında yer alıyor. Ayrıca Ağaoğlu Şirketler Grubu, Akfen ve Aşçıoğlu Grup'un da bölgede proje hazırlığında olduğu biliniyor.  Öte yandan turizm sektöründe de dev markalar bir bir Bodrum'a taşmıyor. Yaklaşık 2 yıl önce  Mandarin Oriental Otel'in hizmete girdiği Bodrum'da, Malpler, Reunion Adaları gibi lokasyonlarda hizmet veren LUX'ün Avrupa'daki ve Türkiye'deki ilk tesisi LUX Bodrum Resort&Residences,  MYC Partners tarafından Bodrum'a getirildi. Dünyanın en büyük film yapım şirketlerinden Amerika, California merkezli Paramount Pictures, Paramount Hotels&Resorts ile yaptığı lisans anlaşması sonrasında dünyadaki ilk otelini Bodrum'da açtı. 


TAY GROUP 1 MİLYAR DOLAR 

Tay Group, Yalıçiflik'te 1 milyon metrekarelik alanda, 1 milyar dolarlık Four Seasons Resort Bodrum projesi için kolları sıvadı. Four Seasons İstanbul'dan sonra Bodrum'a ilk kez giriş yapacak. 


NEF 300 MİLYON EURO 

Nef, Nef Yalıkavak'ı yaklaşık 300 milyon Euro yatırım bedeliyle hayata geçiriyor. Singapur merkezli ultra lüks otel zinciri Banyan Tree Avrupa'daki ilk otelini, Nef Yalıkavak projesinin içerisinde açacak. 


EMRAĞ İNŞAAT 150 MİLYON EURO 

Emrağ inşaat'ın 3'üncü projesi Rebis Bodrum Exclusive Residences Bodrum Kalesi'ne bakan 20 müstakil rezidans ve otelden meydana geliyor. 150 milyon Euro'luk proje Bardakçı Koyu'nda.


MYC PARTNERS  70 MİLYON DOLAR

MYC Partners'ın Adabükü'nde 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği LUX* Bodrum Resort & Residences projesinde 72 rezidans yer alıyor. Projede 91 odalı 240 yatak kapasiteli bir otel de yer alıyor.


ÇAĞDAŞ HOLDİNG 100 MİLYON EURO   

Çağdaş Holding, 2015'te Svvissotel markası ile turizm sektörüne adım attı. Şirket, 100 milyon Euro'luk 2'nci Svvissotel projesini seneye açacak. Projede 108 oda ve 35 rezidans yer alacak.  


SIANJI 25 MİLYON DOLAR 

Uluslararası alanda 22 ödülün sahibi Sianji Well-Being Resort'ü bünyesinde bulunduran Sianji Group, Kadıkalesi'nde 25 milyon dolarlık Sianji Residence projesini hayata geçirdi. 


META İNŞAAT 60 MİLYON DOLAR

Yahşi Koyu'nda 144 konutluk iasos Beach Clup'ın ilk etabını teslim eden Meta inşaat, ikinci etabın satışına başlıyor. Toplamda 60 milyon dolarlık proje 2018 Mart'ta teslim edilecek. 


AKFEN İNŞAAT 40 MİLYON EURO 

Akfen inşaat, Cennet Koyu'nda 40 milyon Euro yatırımla otel ve villa projesi yapacak. Otel ve etrafında 36 villadan oluşacak proje lüks segmente hitap edecek.  Firma lüks otel zincirleriyle görüşüyor. 


Habertürk / Erdem Aktürk 


Geri Dön