24 / 04 / 2024

Bodrum'da Temmuz'da 71 yapı ruhsatı, 91 yapı kullanım izni verildi!

Bodrum'da Temmuz'da 71 yapı ruhsatı, 91 yapı kullanım izni verildi!

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Trafo Bodrum’da düzenlenen toplantıda basın mensuplarını çeşitli konularda bilgilendirdi.



Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu, İsmail Altındağ ve Kemal Orman’ın katılımları ile gerçekleşen basın toplantısında temmuz ve ağustos ayları içinde Bodrum Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.


Taner Uslu, Ramazan Bayramı öncesinde düzenlenen toplantıda, son 6 ayın değerlendirmesini paylaştıklarını, bu toplantıda da temmuz ve ağustos ayları içerisinde Bodrum Belediyesi olarak yapmış olduğumuz faaliyetleri sizlere aktaracağını belirterek şunları söyledi:


Öncelikle, 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe teşebbüsünü şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Bu darbe girişimini, demokratik hak ve özgürlüklere, seçilmişlere yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. 15 Temmuz gecesi darbeyi önlemek uğruna sokaklara, meydanlara çıkan ve bu uğurda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İçinde bulunduğumuz son bir aylık dönem, adeta bir dönüm noktası olarak belleklerimize kazındı. Tüm halkımız bir araya gelerek, meydanlarda demokrasi için yürüdü, iktidarı muhalefeti birlik beraberlik örneği sergiledi. En kısa sürede ülkemizde yaşanan bu kaosun sona ermesini, tüm dünyada yaşanan terör olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ederim.


Ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm bu olumsuz süreçlere rağmen Bodrum Belediyesi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Özellikle yaz sezonunda tatil için Bodrum’u seçen yerli ve yabancı misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaktayız. Özveri ile, birlik ve beraberlik içinde çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Bodrum Tanıtma Vakfının da başkanlığını yapan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon, yaz sezonu öncesinde olduğu gibi, içinde bulunduğumuz yaz ayları da dahil olmak üzere Bodrum’un tanıtım çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Bu kapsamında, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, OTSAD Yetkilileri ve TAV Havalimanları Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay, geçtiğimiz günlerde Başkanımızı ziyaret ederek Arap yarımadasında Bodrum’u daha iyi tanıtmak için kendisiyle fikir alışverişinde bulundu. Başkanımız, Bodrum’a ve ülkemize ekonomik getiri sağlayacak bu çalışmaya Ekim ayında başlayacaklarını duyurdu.


Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında yaklaşık 1.550 ton ambalaj atığı toplandı. Ortalama 20.488 ton evsel atık ile 1340 ton park – bahçe atığı da toplanarak çöp döküm alanına nakledildi. Atık Getirme Merkezi Tebliği gereğince vatandaşların evlerinde oluşan 14 grup 43 grup atık için 1. Atık Getirme Merkezi kurulma çalışmaları başlatıldı. Konacık Mahallesi Gaz Deresi Mevkii’nde yaklaşık 2000 m²’lik ilgili merkezin yapılması için alan tahsis edilmiş olup ilgili alanın projeleri Belediye birimlerimiz tarafından çizildi. Alanın temizlenmesi ve tesviye çalışmaları yine Belediye birimlerimizce tamamlandı.


Açılımı Hotel Restoran Cafe olan “HORECA” Projesi, Bodrum Belediyesi mücavir alanı sınırları içerisindeki gerekli ekipman desteği sağlanarak, belirlenen 10 otel ve 10 gece kulübünden, Cam ambalaj atığının etkin toplanması projesidir. Yürütülen proje kapsamında otellere 10 adet kumbara dağıtılmış, sabah erken saatlerde barlardan haftada 4 gün boyunca yapılan toplama işlemiyle proje devam ettirilmektedir.


YOL ÇALIŞMALARI TÜM YARIMADADA DEVAM EDİYOR

Fen İşleri Müdürlüğümüz, Temmuz ayı içerisinde de yarımada genelindeki yolların bakımlarına hız kesmeden devam etmektedir. Gümüşlük Zübeyde Hanım Caddesi, Konacık Mimar Sinan Caddesi ve Bitez Şah Caddesi’nde kaldırım betonu yapımı, Gümüşlük Koyunbaba Mevkii 30 Ağustos Sokak’ta, Koyunbaba Mahallesi Çağlayan Sokak’ta, Akyarlar Kemer 1. Cadde’de, Mumcular Bayır Mahallesi’nde, Gökçenler Sokak’ta ve Yokuşbaşı 2221 Sokak’ta yol betonu çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında toplam 2359 m³ beton dökülmüştür.


Yine Temmuz ayı içinde, belediyemize ait asfalt şantiyemizde ürettiğimiz toplamda yaklaşık 10 bin ton sıcak asfalt ile ilçe genelindeki yollarımızın bakımlarına devam edilmiştir.


Sıcak asfalt çalışmaları kapsamında; Gümüşlük Adalar Denizi Sokak, Akyarlar Mahallesi Fenerburnu Caddesi, Koyunbaba Mahallesi Gazi Sevinç Sarıkaya Sokak, Kumbahçe Mahallesi Akçabük 1 ve Akçabük 2 Sokak ile Nevzat Günel Sokak’ta yapılmıştır. Aydem kazıları sonrasında ise yolların kullanıma hazır hale getirilmesi için acilen Torba Mahallesi’nde ve Turgutreis Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmaları gerçekleşmiştir.


Turgutreis Mahallesi Aydem kazısı sonrası tamirat çalışması ve Gümüşlük Kayacan Sokak kilit parke döşeme çalışmalarında da toplam 4500 m2’lik beton bordür ve parke çalışması yapılmıştır.


Asfalt Plent Şantiyesi çalışmalarında 500 m² taş duvar imalatı, 100 m² yakıt tankı için beton dökümü ve 1000 m³ hafriyat işleri; Yalıkavak Mahallesi Ömerefendi Caddesi, Mazı Mahallesi-Armutçuk Mevki, Konacık Esnaf Sanatkarlar Odası okul alanı, Gümüşlük futbol sahası yanı ile Koyunbaba da ve İslamhaneleri Mahallesi’nde ise yol açma çalışmaları yapılmıştır.


Toplam 1500 m2 taş duvar yapım çalışmaları kapsamında Karakaya Sokak’ta duvar çalışması, 2060 sokakta da park duvarı çalışması yapılmıştır. Ayrıca 5’inci bölge ağırlıklı olarak 37 km, toplamda ise 144 km sathi kaplama çalışması yapılmıştır.


Torba ve Turgutreis’teki çöplük yolu çalışması kapsamında ise Torba’da 1500 metre, Turgutreis’te de yine 1500 metre çöplük yolu çalışması yapılmış; yollar, çıkma asfalt malzemesi ile onarım yapılarak düzenlenmiştir.


VATANDAŞLARIN İSTEK VE TALEPLERİ ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR…

Çözüm Merkezimiz aracılığıyla temmuz ve ağustos aylarında, kurumumuzda bulunan BİMER’e toplam 177 şikayet gelirken, bunlardan 122 şikayet cevaplandırıldı, 65 şikayet ise yasal süresi içerisinde beklemektedir. Ayrıca Bodrum Belediyesi, Muğla ve Bodrum’da Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER’İ en iyi, en hızlı takip eden kurumdur. 01.07.2016 ile 11.08.2016 tarihleri arasında toplam 977 şikâyet alan Çözüm Merkezi, bu şikâyetlerin 669 adedini çözüme ulaştırarak geri dönüşleri sağlanmıştır. Kalan 307 şikâyet beklemede olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.


PLAJLARIMIZ DÜZENLENİYOR

Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından halk plajlarımıza 2000 adet şezlong ve şemsiye konulmuş, temizlik ve bakımları da periyodik olarak yapılmaktadır. Özel Kalem’e bağlı Cenaze Hizmetleri Birimimiz, temmuz ayı içinde 65 defin 28 nakil işlemi gerçekleştirmiştir.


DÜZENİ SAĞLAMAK İÇİN İŞLETMELERİMİZ DENETLENİYOR

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 129 işyerine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmiş, kapanan belde belediyelerinin vermiş olduğu 64 adet İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatının güncellemesi yapılmıştır. 33 işletmeye açılış-kapanış saatine uymama, müzik yayın belgesi ve mesul müdür belgesi bulunmama ve mevzuata aykırı işletmecilik gibi durumlar nedeniyle ceza kesildi. 34 işletmeye 394 Sayılı hafta tatili kanunu kapsamında ruhsat düzenlendi. Ruhsat müracaatında bulunan gıda üretimi ve yeme içme faaliyetinde bulunan İşyerleri ile Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsatı verilen İşletmelerin Ruhsatlandırma aşamasında 55 mekanda kontrollerde bulunuldu.


BODRUM BELEDİYESİ WEB TV TEST YAYININA BAŞLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz, temmuz ayı içerisinde Bodrum Belediyesi Başkanımı Sayın Mehmet Kocadon’un katıldığı faaliyetleri takip ederek sizlerle paylaşımda bulundu. Bodrum Belediyesi’nin aylık yayını olan Halikarnas bülteni yayınlanmaya devam etti. Bodrum Belediyesi Mobil Uygulaması da düzenli şekilde güncellenerek, vatandaşlarımızın Bodrum ile ilgili pratik bilgilere kolayca ulaşımları sağlandı. Vee Bodrum Belediyesi Web TV çalışmalarında sona gelindi, WEB TV’de test yayınına başlandı. Ayrıca belediyenin düzenlediği ve destek verdiği etkinlikler billboard, afiş ve raketin yanı sıra SMS ile ve sosyal medya hesaplarından vatandaşlara duyuruldu.


İMAR KONUSUNDAKİ BAŞVURULARA DETAYLI İNCELEME

Temmuz ayında İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, vatandaşlardan gelen talepler üzerine 19 adet imar durumu ve 4 adet imar uygulaması hazırlamış, 102 ruhsat başvurusunu da incelemiş olup, 14 ruhsat ise yazım aşamasındadır. Bunlardan 51 adedi mevzuata uygun olmadığı ve eksik evraklardan oluştuğu için iade edilmiştir. Toplam 71 adet yapı ruhsatı, toplam 91 adet yapı kullanım izni verilmiştir. Ve toplam 59 adet de mühürleme işlemi yapılmıştır. Vatandaşlardan, kurumlardan ve mahkemelerden gelen 164 adet yazıya cevap verilmiştir. 13 adet yıkım takvimi oluşturulup bunlardan 3 adet yıkım gerçekleştirilmiş, 9 adet yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır.


HEDEF; TEKNOLOJİ İLE UYUMLU BELEDİYECİLİK

Bilgi İşlem Müdürlüğümüz tarafından Bodrum Belediyesinin teknolojik alt yapısı her geçen gün yenilenmekte, müdürlüklerin ihtiyaçları doğrultusunda yazılım çalışmaları da sürmektedir.


35 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ

Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezimizde 600 civarında sokak hayvanının bakımları yapılmaktadır. Geçtiğimiz ay içinde yapılan çalışmalarda; 35 köpek sahiplendirilmiş, 315 hayvan kısırlaştırılmış, 421 de aşılama işlemi yapılmıştır. 27 sokak hayvanı da gerekli bakımlarının ardından doğal ortamlarına bırakılmıştır.


BODRUM YEŞİLLENDİRİLİYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından 3.744 adet mevsimlik bitkinin, 10.726 adet çalı grubu bitkinin ve 40 adet ağacın dikimi yapıldı. 1.057 adet palmiye, hurma ağacı ve yeşil yapraklı ağaçlar ile 771 adet çalı grubu bitkinin budaması yapıldı. 30 adet palmiye ve 5 adet ağaç sökülerek başka alanlara dikildi. İlçe genelinde mahallelere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda çocuk parkı malzemeleri ile spor aletlerinin de montajı yapıldı. Yeni parklar oluşturuldu.


ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün denetiminde 42 işletmeye Canlı Müzik Ruhsatı verildi. 53 işletmeye Canlı Müzik Ruhsatı alması için sure verildi. 2872 Sayılı Çevre Kanunu Kapsamında 14 adet idari Yaptırım uygulandı. Çevre Kirliliği yaptığı için Hafriyat Firmalarına, şahıslara ve Site Yönetimlerine cezai işlem uygulandı. Bodrum genelinde 270 işletme kontrol edildi. Yarımadamızda bulunan mavi bayraklı plajların bakımları ve denetimleri gerçekleştirilmektedir.


MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Kendi kendine yeten bir mali yapı oluşturulması yönünde sürekli olarak kendini yenileyen bir hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam etmektedir.


GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından ayrıca Ortakent hizmet binası çatısına yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi ile elektrik üretimi ile ilgili fizibilite çalışması devam etmektedir. Bu proje ile 60 Kw’lık kurulu güç ile Ortakent hizmet binası elektrik ihtiyacının tamamının karşılanması amaçlanmaktadır.


ÇEŞİTLİ KURUMLARIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERİLİYOR

Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz Belediyemizin, özel şahısların, Kaymakamlığın, diğer kamu kurum ve kuruluşların, dernek ve kulüplerin düzenlediği etkinlikler için gerekli olan masa sandal kürsü, şemsiye, branda, platform, seyyar tuvalet, araç veya kırtasiye malzemesi gibi ihtiyaçlarının karşılama işlerini gerçekleştirmektedir. Müdürlük bünyesindeki İhale Birimi tarafından toplam 7 adet hizmet alımı, 9 mal alımı ve 4 yapım işi (01.01.2016-12.08.2016) ihaleleri yapılmış ve sonuçlanmıştır. Satın Alma Birimi tarafından da 1328 adet (01.01.2016-12.08.2016) mal ve hizmet alımı satın alma işlemleri gerçekleştirildi. Depo birimi de kamu kurum ve kuruluşları ile derneklerin ihtiyaçları doğrultusunda uygun görülen malzemelerin temini yaptı. Atölyeler biriminde marangozhane, demirhane, elektrik işleri, klima ekibi, oto tamiri ve boya-badana atölyelerinde bulunan personel ihtiyaçlar dahilinde belediyenin ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılaşmıştır.


SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR

Etüt Proje Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda; Etnografya Müzesi ve Kent Arşivi (Eski Kaymakam Evi) Proje Çalışması tamamlandı. Kadın Konuk Evi’nin Proje Çalışması tamamlandı, şu an uygulama aşamasında. Yalıkavak Gökçebel Kazı Alanı proje aşamasında. El Sanatları Stant Tasarımı Projesi tamamlandı. Muhtarlık Binaları Tip Proje Çalışması Projesi tamamlanmak üzere… Atık Getirme Merkezi projesi tamamlandı, proje uygulama aşamasında. Saray Sokak Projesi tamamlandı, konu kurul aşamasında.


ETKİNLİKLER DESTEKLENİYOR

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce Temmuz-Ağustos ayları içerisinde 1 Şenlik, 1 Seminer/Konferans, 2 Konser, 20 Açılış/ Kokteyl/ Yemek/ Gösteri/ Toplantı olmak üzere toplam 24 Adet Etkinlik düzenlenmiş ve destek verilmiştir. Etkinlik duyuları için de afiş ve davetiyeler basılmıştır. Ambulans, hasta ve engelli nakil araçları ile 115 kez hasta transfer edilerek, sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Ortakent Sağlık Binasında ise; 31 hasta muayene edilmiş, sağlık kabininde 320 tıbbi uygulama yapılmış, 12 adet ölüm belgesi düzenlenmiş, 10 adet cenaze nakil belgesi düzenlenmiş ve 60 adet gıdayla ilgili işyeri ve ruhsat denetlenmesi yapılmıştır. Ayrıca birimimizde görev yapan Diyetisyenimiz tarafından 135 danışana destek verilmiştir.

basin toplantisi (1)

SOSYAL YARDIMLAR SÜRÜYOR

Sosyal yardımlar kapsamında; 30 adet gıda yardımı, 5 adet tam donanımlı bebek eşyası, 12 adet hasta bezi, 5 adet eşya temini, 3 adet hasta yatağı verilmiş ve 15 kişiden eşya ve kıyafet bağışı alınmıştır. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımız için 12 adet manuel tekerlekli sandalye ve 5 adet akülü tekerlekli sandalye anılarak, teslim edilmiştir. 4109 Sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun gereğince ve Muğla Valiliği İl İdare Kurulu’nun kararıyla tespit edilen miktara istinaden, Belediyemiz tarafından yardıma muhtaç 35 asker ailesine yardım yapılmıştır. Yalıkavak Düğün Salonunda 16 adet düğün, Mumcular Düğün Salonunda 8 adet düğün, Turgutreis Akyarlar Düğün Salonunda 5 adet düğün ve Turgutreis Akçaalan Düğün Salonunda 21 adet düğün olmak üzere toplam 50 adet düğün yapılmıştır. İlçemizde faaliyet gösteren spor kulüplerine 550 adet çeşitli spor malzemesi desteği verilmiştir. Ayrıca müsabakalara katılımları için sporcuların ulaşımları sağlanmıştır.


KAZI ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

Bodrum Belediye Başkanlığınca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Pedasa Kazı Başkanlığı tarafından yürütülen “Pedasa Kazı, Restorasyon ve Çevre Düzenleme” çalışmalarına destek verilmeye devam edilmektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Pedasa Kazı Başkanlığı tarafından çeşitli tarihlerde Belediyemize verilen dilekçelerdeki kazı çalışmaları için gerekli olan malzeme talepleri alınarak, destek sağlanmıştır. Ayrıca, Pedasa kazı ekibinin konaklaması ise Belediyeye ait Yalıkavak mahallesinde bulunan lojmanlar aracılığıyla sağlanarak, destek verilmeye devam edilmektedir.


Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz, 2016 yılı temmuz ayından itibaren 3 dosyanın satış işlemine devam etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla olan tapu devir işlemleri de devam etmekte olup güncellenme çalışmaları da sürüyor. Temmuz ayından itibaren 3 adet ihdas tapuları çıkartıldı, aynı zamanda talep edilen satışlar gerçekleştiriliyor. 2016 yılı içerisinde mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazlar ile ilgili 23.08.2016 tarihinde Herodot Kültür Merkezinde bulunan kafenin ihalesi gerçekleştirilecek. Bu zaman zarfında Bodrum yarımadasında mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazlardaki kiraların tespitleri yapılmış, kira süresi dolanların yenileme çalışmaları da yapılmaktadır.


Ayrıca 21 Ağustos Pazar günü Karaovaspor yararına 1. Karaova Boğa güreşleri Mumcular güreş alanında gerçekleştirilecektir. Ayrıca Bodrum 2. Karaova Bağbozumu buluşması da 3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecektir.



Bodrum Ekspres Gazetesi


Geri Dön