19 / 04 / 2024

Bodrum'da villaların metrekaresi 30 bin TL'ye çıktı!

Bodrum'da villaların metrekaresi 30 bin TL'ye çıktı!

Bodrum, Muğla ve Fethiye'de yolların yapılması, martla yatırımların artması fiyatları yukarı çekti. Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmada sahil kesiminde villaların metrekare fiyatının 30 bin liraya çıktığı vurgulandı.



Bugün kadar daha çok ikinci evlerin ağırlık kazandığı Bodrum, Muğla ve Fethiye'de yeni yolların yapılması ve martla yatırımların artması fiyatları yukarı çekti. Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmada sahil kesiminde villaların metrekare fiyatının 10 bin lira ile 30 bin lira arasında değiştiği vurgulandı.

 

Şirketin  İzmir  Bölge Müdürü Filiz Akkaya, denize sıfır konumdaki projeler dışında daha içeride yer alan, marina veya deniz manzaralı, yüksek standartta inşaat kalitesine sahip gayrimenkul projelerinde birim fiyatların 5 bin lira civarında olduğunu söyledi. 


Fethiye ve Marmaris'e liman Bölgede kruvaziyer limanı yapılması için fizibilite çalışmaları da sürüyor. Limanın şehir merkezine yakın konumda yapılması bekleniyor. Akkaya, Fethiye ve Marmaris ilçelerinin bulunduğu bölgede hali hazırda konutların yerel firmalarca yapıldığını, yüksek standartlara sahip konutlar için metrekare fiyatlarının 3 bin 500 ile 5 bin yollar ve marka 500 lira arasında olduğunu hesapladıklarını aktardı. 


Havaalanı etkili oldu

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Yazıcı 3'ncü havalimanın da ilgide payı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı; "Dubai'yi ana liman olarak kullanan birçok Uzakdoğulu havayolu şirketi yeni havalimanının açılmasıyla doğrudan İstanbul'a inebilecek. Bu uçuşlar tek aktarma ile Türkiye sahillerini Asya ve Ortadoğu'ya bağlayacak" bilgisini verdi. 


Bugün 


Geri Dön