19 / 04 / 2024

Boğaçhan Ünal: Karataş'ı turizm cenneti haline getireceğiz!

Boğaçhan Ünal: Karataş'ı turizm cenneti haline getireceğiz!

Karataş'ı turizm cenneti yaparak halkımızla birlikte taçlandıracağız Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Karataş Belediye Başkan Adayı Boğaçhan Ünal, Karataş için hazırladığı projelerle ilçelerini turizm cenneti haline getireceklerini söyledi



Her şeyi Karataş halkının menfaati için yapacaklarını belirten Ünal, "Öylesine hayallerimiz var ki hepsini bir bir hayata geçireceğiz. Karataş beklediğinden fazlasını alacak. Başla da dediğim gibi Karataş benim her şeyimdir. 

Burada doğduk burada öleceğiz. Mezarımızda burada olacak. Karataş hak ettiği yerde mutlaka olacak ve olmalı. Bunun başka bir şekli yok. Karataş'ımızı turizm cenneti yaparak halkımızla birlikle taçlandıracağız" dedi. Adana'nın incisi olarak bilinen Karataş'ta yaşayanların tabiriyle "Halkçı Başkan" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Karataş Belediye Başkan Adayı Boğaçhan Ünal ile yapılan röportaj haberin devamında yer alıyor. 


Öncelikle sizi bir tanıyalım? 


1970 Karataş doğumluyum. İlk. orta ve lise öğretimimi Karataş'ta tamamladım. 1989-1992 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Bölümüne 3 yıl devam eltim. 1992-19% yılları arasında Patrice Lumumba (Halkların Dostluğu) üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim aldım, İngilizce, Rusça ve Arapça olmak üzere üç dil biliyorum. AÖF'de halen yerel yönelimler bölümünde okuyorum. Evli ve üç kız babasıyım. 199S yılından beri Karataş CHP İlçe Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Aynı zamanda Adana'da bir ilke imza atarak sahil ilçelerindeki ilk butik oteli ilçemize kazandırdım. Ayrıca zamanında ilçemizdeki en büyük sektör olan balıkçılıkla da bir dönem uğraştım. Kısaca doğma büyüme Karalaşlıyım. İlçemden hiçbir zaman kopmam söz konusu bile olamaz. Tek derdim Karalas ın makus talihini yenmesini sağlamak. Bunu başaracak ekip ve bilgi birikimine zaten sahibiz. Çünkü Karataş benim üzümdür 


Kaç yıldır siyasetle uğraşıyorsunuz? Siyasete girişiniz nasıl oldu?

 

1997 yılında Karataş CHP İlçe Başkanlığı göreviyle başladım ve 17 yıldan beri ilçe başkanlığı görevini yapmaktayım. Geçen dönem 2009 yerel seçimlerinde Karalaş Belediye Başkanlığına aday oldum ve 17 oyla kaybettim. O süreçten bu yana 5 yıldır ciddi anlamda ben ve ekibim hedefe kilitlendik ve çalışmalarımızı hızla sürdürmeye devam ediyoruz. 


Sizce bugüne kadar Karataş için neler yapıldı? 


Karataş'ta hiçbir şey yapılmadı. Ben Ak Partinin 12 yıldan beri Karataş'ta somut bir şey yaptığını görmedim. Bırakın yeni projelerle gelmeyi var olan güzelliklerimizi de yıktılar. Cennet gibi lokantalarımız vardı, mavi kum restoranlarımız vardı, plajlarımız vardı. 12 Yıldan beri taş üstüne laş koymadılar. Şuan Karalaş belediye başkanlığını almak için çalışıyoruz. 


Peki, siz seçildiğiniz taktirde ilk yapacağınız çalışma ne olacak? 


Karataş'ın önünü turizme açmak. Karalaş bir turizm şehri olabilir. Bakın Marmaris ilçe değilken Karataş ilçeydi. Burası 57 yıllık bir ilçe. Marmaris'in "M" si yok iken şimdi geldiği duruma bakın. Karataş da 70 km'lik sahil yolu var. Birde Adana'da deniz yok deniliyor. Neden yatırım yapılmadı, hep önü kapatıldı? İmar Plan Tadilatının muhakkak Karataş ve çevresinde olması gerekiyor. Bir taraftan koruma alanı ilan ediyorsunuz, bir taraftan imar izni vermiyorsunuz, bir taraftan asker konuşlandırıyorsunuz. Karataş a yatırım gerçekleşmiyor. Bunu hükümete sormak lazım, neden korkuyorlar? Sosyal demokrat olduk diye cezalandırıyorlar mı bizi? Kısacası ilk aşamada turizmin önünü açabilecek bir şeyler yapabilmek gerekiyor. 


Yönetim anlayışınızdan bahseder misiniz? 


Bizler sosyal demokrat insanlarız ve emekçi çocuklarıyız. Bu işin başında da sosyal demokrat ilkelerine sahip bir arkadaşlarımızın olması gerekir. Çoğulcu halkın yönetiminin egemen olduğu bir şeyi Karataş'ta uygulamak zorundayız. Türkiye'de demokrasi varsa bunun için sosyal yönelimini Karataş'ta ortaya çıkartmak istiyoruz. Yıllarca belediye makamı kendi makamıymış gibi kullanıldı ve halk dışarı itildi. Emekçi insanlar ciddiye alınmadı. Oysaki bu halk bizleri başa getirip bizleri düşürecek. Halkın söz sahibi olması gerekmiyor mu? Onun içinde makam kapısı sonuna kadar halka açık olmalı. Tabi o makam hizmet makamıysa bizde hizmetin askerleriysek... 


Hedeflerinizden söz edelim... 


Karataş benim özüm. Ben özüme, bu coğrafi bölgede, köyde, Karataş'ta yaşayan kardeşlerime onları kucaklayacak yönelim anlayışı vaat ediyorum. Bu halk bana destek olursa, her şeyi yapabileceğimi göstermek istiyorum. Proje üretmek ve onu hayata geçirebilmek profesyonellik ve beceri ister. Öylesine hayallerimiz var ki hepsini bir bir hayata geçireceğiz. Karataş beklediğinden fazlasını alacak. Başta da dediğim gibi Karataş benim her şeyimdir. Burada doğduk burada öleceğiz. Mezarımızda burada olacak 


Adana'nın Merkeziyle olan iletişim nasıl olacak? 


Biz doğru ve halkı kucaklayacak projelerle gelirsek hiçbir sorun olmaz. Adana Büyükşehir Belediyesinde hizmet için var. Bu amaçla yola çıktıysak sıkıntı olacağını düşünmüyorum. 

Sosyal yaşantımız olabilmesi için sosyal yaşantıya dayalı projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Alışveriş merkezleri neden Karataş'ta olmasın? Karataş'ta 80'1i yıllarda dört tane bankamız varken şimdi bir tane var. Karataş'ta bir tane 5 yıldız standartlarında otelimiz yok. Burası denize sıfır bir bölge. Ben bunu hükümete soruyorum, sizler neden burayı atıl bıraktınız? Biz neden cezalandırıldık bunları arkadaşlara sormak istiyorum. Burada yaşayanlar insan değiller miydi? Neden biz bu standartlarda yaşıyoruz? Neden düğün salonumuz yok? Neden bir konferans salonumuz yok? Neden Sinemamız yok? Hiç bir şey yok. bugün ayağımız kırılsa yolda düşsek bizi Adana'ya götürecek bir Adana'dan bir tane cenaze aracımız yok. Çukurova Üniversitesine bağlı Turizm Yüksek Okulu var. Geçen yıl rektörlükle ilgili biz yazıştık ve atıştık. Yüksek okulu kapatma seviyesine kadar geldiler. Servisle ilgili sıkıntı varmış. Bu sorunu çözmek yerine üniversiteyi kapatmayı düşündüler. Yada neden öğrenci yurdu yapılmıyor. 


Karataş yatırıma açık bir ilçe bu konuda neler söylemek istersiniz? 


Yüzde bir milyon bir bölü yirmi beş binlik imar plan tadilatının hayata geçirilmesi gerekiyor, ilçemizin turizme açılması için yatırımcının gelip Karataş'a yatırım yapabilmesi için. ilk aşamada bu yapılacak daha sonra Karataş turizm bölgesi olarak ilan edilecek. 


Karataş'taki yapılaşma hakkında ne düşünüyorsunuz? Kentsel dönüşüm çalışmaları gibi... 


Yani. evlerle ilgili sıkıntısı olan ve ekonomik gücü olmayan kardeşlerimizle ilgili, toplu konut düşünebiliriz. Bunu belediye bünyesinde çok ufak rakamlarla, hem insanları ev sahibi yapmak hem de görüntüyü kurtarmak için...

 

Son zamanlarda gündeme oturan olaylar, sizce seçimleri nasıl etkileyecek? 


Yüzde yüz etkileyecek. Türkiye'de bu kadar fakirin, emekçinin hakkını yiyeceksiniz, insanlar evinde aş bulamayacak, cebinde para bulamayacak, çor çocuk sahibi ama çocuk okutamayacak. 100-150 lira burs için kapılarda bekletilecekler sizi. bir taraftan döneceksiniz buğun istifa etmeleri gerekirken benim kendi bakanımda, bakan oğlu yolsuzluğa bulaşacak ondan sonra ben çıkacağım diğer alt birimde ki kurumları amirleri polisler yerleri değiştireceğim. Eğer şu kadar saygı varsa utanma varsa bugün bu hükümetin istifa etmesi gerekir. Ben Karataşlı hemşehrilerimden şunu istiyorum. Bu yerel seçimler önümüzde ki genel seçimlerin temelini oluşturacak. Türkiye gerçeği ortada, üç tane aday yola çıkmış kriter kan bağı olmamalı kriter adayın vasfına göre donanıma göre eğitime göre değerlendirmelidir. 


Kendilerine hitap eden bir parti olmadığından dolayı oy kullanmayan vatandaşlarımızı var. Onlara neler söylemek isterseniz? 


Simdi biz onlara elimizden geldiğince kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Türkiye gerçeğini onlarda görüyor. Ben bu dönem onların ellerini vicdanlarını koyup gerçekten gidip sandığa katkı koymalarını diliyorum. 


Sayın Ünal, son olarak okuyucularımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı? 


Her genel seçim öncesi Karataş ile ilgili büyük vaatlerde bulundular. Ama hepsi lafla kaldı.

Görünen o ki kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bir bakın Karataş'ın haline. Bu mudur hakkı. Oysa ki istenilse gayret edilse bir çok şey yapılabilir. Bunlar zor şeyler değil. Ama olmuyor olmuyor olmuyor. Onun için bu yola çıktık. Ekip arkadaşlarımızla kararlıyız. Karataş hak etliği yerde mutlaka olacak ve olmalı. Bunun başka bir şekli yok. 


Geri Dön