25 / 04 / 2024

Boğaz manzaralı binaya 2 kaçak kat

Boğaz manzaralı binaya 2 kaçak kat

Cihangir'de her dairesi milyon lira değerinde olan, Boğaz manzaralı binanın 2 katı kaçak yapıldı. Topbaş bizzat ilgilenip durdurdu. Ancak her şeye rağmen inşaat tamamlandı.



Geçtiğimiz yıl Cihangir Camii'nin hemen önündeki boş arazide bir apartman inşaatı başladı. Kısa bir süre içinde de 8 kat çıktı. Aslında bölge SİT alanıydı ve planları 2 No2lu Koruma Kurulu tarafından onaylanmadığı için yapılaşmaya kapalıydı. Ancak belediye bu arsaya 4 kat bodrum+zemin kat+3 normal kat olmak üzere 8 kat inşaat izni verdi. Ardından Koruma Kurulu ve belediye, onaylanmamış imar planları üzerinden inşaat izni vererek imara kapalı analı yapılaşmaya açtı.
TEK BAŞINA SAVAŞIYOR
Bu duruma herkes seyirci kalırken semt sakinlerinden Savrun Barı, tek başına bir hukuk mücadelesi başlattı. Binanın son iki katının Boğaz manzarasını ikiye bölmesine tahammül edemeyen Barı, önce Cihangir Güzelleştirme Derneği'ne gitti. Ancak kimse ilgilenmeyince soluğu 2010 Kültür Başkenti ajansı'nda aldı, oradan da eli boş döndü. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ertuğrul Günay'ın Miniatürk'ü ziyaretleri sırasında karşılarına çıktı.
MANZARA İKİYE BÖLÜNDÜ
İnşaatın fotoğraflarını ve imar planlarını gösterdiğinde Topbaş!tan "Ben bu inşaatı durdurmuştum, bunun iki katı kaçak" yanıtını aldı. Buna rağmen inşaat hızla tamamlandı. yılmadan mücadelesine devam eden Barı, Başbakan'a bile durumu iletti. Tüm çabalarına rağmen Boğaz manzarasını ikiye bölmesine engel olamayan Barı isyan ediyor: "2010 Kültür Başkenti'nde akıl almaz tahribatlar yapılıyor. Apartmanın son iki katı buradaki Boğaz manzarasını kesti. Durumu herkes biliyor ama kimse dur demiyor."

Habertürk


Geri Dön