26 / 04 / 2024

Boğaz'da bir yalı daha 9 milyona el değiştirdi!

Boğaz'da bir yalı daha 9 milyona el değiştirdi!

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Melek Ceyla Gölcüklü'nün eski eşinin armağan ettiği ve oturamadan 2006 yılında sattığı Anadoluhisarı'ndaki yalısı, geçtiğimiz hafta 5.9 milyon dolar karşılığında yeniden el değiştird



Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Melek Ceyla Gölcüklü'nün eski eşinin armağan ettiği ve oturamadan 2006 yılında sattığı Anadoluhisarı'ndaki yalısı, geçtiğimiz hafta 5.9 milyon dolar karşılığında yeniden el değiştirdi. Yalının yeni sahibi Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Muhasip Üyesi işadamı Cüneyt çalıcıoğlu.

Henüz 38 yaşındayken pankreas kanserine yenik düşerek yaşamını yitiren Melek Ceyla Gölcüklü'nün vefatı geçen haftanın en çok yankı bulan cemiyet haberlerinden biriydi. Gölcüklü, Amerikan Hastanesi'nde yaşam mücadelesi verirken, eski eşi Iran asıllı işadamı Shery Shannavaz'ın kendisine düğün hediyesi olarak aldığı Anadoluhisarı'ndaki Fuat Paşa Yalısı da sessiz sedasız el değiştirdi.

Shery Shannavaz, yıkıntı halindeki Fuat Paşa Yalısı'nı 1996 yılında Pamukoğlu Ailesi'nden satm alarak, evlilik hediyesi olarak tapuyu eşinin üzerine kaydettirmişti. Fakat, uzun süre restore edilmeyi bekleyen yalıda bir türlü bu çalışmalar başlatılamadı ve Melek Ceyla Shannavaz tarafından, 2006 yılında 4 milyon TL karşılığında Meditinvest Gayrimenkul ve Danışmanlık Aşž'ye satıldı.

Bu şirket, Bodrum'da yabancılara yönelik gayrimenkul alım satımı dışında konut projeleri geliştiren Cumberland Properties'in bünyesinde faaliyet gösteriyor. Yıkıntı halindeki Fuat Paşa Yalısı'nı satın alan Cumberland Properties, burasını eski haline uygun hale getirmek için ünlü mimar Dara Kırmızıtoprak ile anlaşarak hızlı bir restore sürecine başladı.

Geçen hafta el değiştirdi

Ne var ki; Cumberland Properties'e ait olan yalı, 3 Aralık tarihinde reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren ve aynı zamanda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Muhasip Üyesi Cüneyt çalıcıoğlu tarafından satın alındı. çalıcıoğlu'nun yalıyı 5 milyon 900 bin dolara satın aldığı ileri sürülüyor.
Bu konuda bilgisine başvurduğumuz Cüneyt çalıcıoğlu,Yapı Kredi Bankası'na ipotekli olan yalıyı üzerindeki ipoteği kaldırarak 4 milyon 500 bin TL'ye satın aldığını ifade etti. çalıcıoğlu, burayı aslına uygun olarak restore ettirip oturacağını da sözlerine ekledi.

Anadoluhisarı Vapur İskelesi'nin yakınında yer alan ve ikinci derece tarihi eser niteliği taşıyan Fuat Paşa Yalısı, 337 metrekare yüzölçümüne sahip. Fuat Paşa Yalısı'nın denizden bakınca solunda ünlü ralici İskender Atakan, sağında da Konyalı tekstilci Adnan Sürmegöz'ün yalısı yer alıyor.

1991 yılında yandı

19'uncu yüzyılın sonunda inşaa edilen Fuat Paşa Yalısı, 1970ü yıllarda İstanbul Boğazı'nın ünlü balık restoranlarından olan Yalım Restoran'a ev sahipliği yaptı. 1972 yılında faaliyete başlayan Yalım, kısa sürede tüm istanbul da bilinen bir mekan olarak anılmaya başladı. 0 dönem tango ve çiğan müziğin dinlendiği en iyi mekan olarak kabul edilen Yalım, 1991 yılında ciddi bir restorasyon süreci geçirmiş, ardından da yanmıştı. Yalım'ın o dönem işleticisi olan Yüksel Ayıkcan, bu konuda şu bilgileri veriyor:
'Yalının o dönem tüm ahşap aksamından, banyolarına, tuvaletlerinden, mutfağına varana kadar her yerini yeniledik. Bu yenilemeden yedi gün sonra da içeride düğün merasimi varken yandı.'
Ekonomist/Okhan şžENTÜRK


Geri Dön