18 / 04 / 2024

Boğaz'daki üç yalı 39 milyon dolara el değiştirdi!

Boğaz'daki üç yalı 39 milyon dolara el değiştirdi!

İstanbul Boğazı'ndaki 3 yalı, toplam 39 milyon 200 bin dolara el değiştirdi. Aziz Torun, Clifton Yalısı'nın; Akın İpek, Aksu Yalısı'nın; Erol Türkünde Anadolu Hisarı'nda bir yalının sahibi oldu



 Dünyanın en prestijli evleri arasında yer alan İstanbul Boğazı'ndaki yalılardan 3'ü sessiz sedasız el değiştirdi. Yalılar; yüksek fiyatları ve tarihi özelliklerinin yanı sıra yeni sahipleriyle de dikkat çekiyor. Bir süredir satışta olan Kandilli'deki görkemli Clifton Yalısı, Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun tarafından satın alındı. 19'uncu yüzyılın sonlarında inşa edilen yalıyı oturma amaçlı satın aldığını söyleyen Aziz Torun'un, kagir binadan oluşan yalıyı eski haline uygun olarak yeniden inşa etmek için Anıtlar Kurulu'na başvurduğu konuşuluyor. Bugün Gazetesi ve KanalTürk'ün de içinde olduğu Koza-İpek Holding'in patronu Akın İpek ise, Aksu Yalısı'nın sahibi oldu. Tekstil ağırlıklı olmak üzere bünyesinde 11 şirketi barındıran Bursa kökenli Türkün Holding'in patronu Erol Türkün de, Boğaz'da sürpriz şekilde yalı alanlar kervanında yer aldı.

CLIFTON YALISI
Fiyatı: 11.5 milyon dolar
 SAHİBİ: Torunlar Grubu Başkanı Aziz Torun
 ESKİ SAHİBİ: Ayşe Nilüfer Hayat, Ömer Kemal İsvan (hissedarlar)
 SEMT: Kandilli
 ÖZELLİKLERİ: 900 metrekare arsa içinde 200 metre taban oturumlu 2 katlı. Tarihte
İngiliz Clifton Ailesi'nin yaşadığı bir yalı.

AKSU YALISI
Fiyatı: 21.5 milyon dolar
 SAHİBİ: Koza-İpek'in patronu Akın İpek
 ESKİ SAHİBİ: Handan Aksu-Suzan Aksu
 SEMT: Bebek
 ÖZELLİKLERİ: 2 bin 700 metrekare arsa içerisinde, 700 metrekare kapalı alana sahip. Bahçesinde basketbol sahası, açık yüzme havuzu ve sera bulunuyor.

YOL YALISI
Fiyatı: 6.2 milyon dolar
 SAHİBİ: Bursa kökenli Türkün Holding'in patronu Erol Türkün
 ESKİ SAHİBİ: Ömer Midil, Veysel Dursun
 SEMT: Anadolu Hisarı
 ÖZELLİKLERİ 464 metrekare arsa içerisinde 2 kattan oluşuyor. 380 metrekare kullanım alanına sahip
Takvim

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler:

Boğaz'da Lale Devri

Boğaziçi'nde 3 muhteşem yalı, aynı gün cemaate yakın 3 işadamı tarafından satın alındı

YalIlarIn en pahalısı Kanaltürk TV ile Bugün Gazetesi'nin sahibi, Koza-İpek Holding'in patronu Akın İpek tarafından satın alındı. Akın İpek 21 milyon 500 bin dolar ödeyerek, Bebek'te bulunan Handan Aksu ve kızı Suzan Aksu'ya ait Yol Yalısı'nın yeni sahibi oldu.

TORUNLAR'IN PATRONU
BoĞaz'da el değiştiren ikinci yalı ise, son yıllarda yıldızı parlayan Torunlar grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un oldu. Torun'un 11.5 milyon dolara satın aldığı Kandilli'deki Clifton Yalısı 980 metrekare bir arsa üzerinde yer alıyor.

EN UCUZU 6.2 MİLYON $
Türkün Holding patronu Erol Türkün de Anadolu Hisarı'nda 380 metrekare arsalı bir yalıyı 6 milyon 200 bin dolara satın aldı. Cemaate ve AKP'ye yakın 3 işadamının peş peşe Boğaz'da yalı alması, Show'da benzer bir temayı işleyen 'Lale Devri' isimli diziyi hatırlattı.
Güneş


Geri Dön