24 / 04 / 2024

Boğaziçi İmar Kurulu toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Boğaziçi İmar Kurulu toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..



Boğaziçi İmar Kurulu toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!


İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Özdemir önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki Boğaziçi İmar Müdürlüğü, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu gereği Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi imar uygulamalarını yürütmektedir. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının yapılacak olan imar uygulamalarını yerine getirebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün oluşturduğu Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunca da onaylanması gereklidir. Bu onay sürecinin gerçekleşmesi için belediyeler ve diğer kamu kuruluşları, imar planları, sit alanı, derecelendirme, koruma esasları ve kullanım şartları için Koruma Yüksek Kurulu'na başvurulmaktadır. Başvuru neticesinde, ilgili dosyalar Koruma Yüksek Kurulunca incelenip en geç altı ay içinde karara bağlanması gerekmektedir." dedi.


2960 sayılı Boğaziçi Kanununun 7'inci Maddesinin üçüncü bendiyle, "Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu yılda en az iki defa toplanır ve çalışma esasları Başbakanlıkça belirlenir." şeklinde karar alınarak toplanma süresinin keyfiyete bağlı olmayacağını belirten Özdemir, "Oysaki yılda en az iki defa toplanması gereken Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu iki yılı aşkın süredir toplanmamıştır. Bu kadar uzun süre sonuçlanmayan dosyalar, ciddi mağduriyetler ve sıkıntıları da beraberinde getirmiştir." diyerek 3 soru sordu.


Özdemir'in soruları

1. Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, en son hangi gündemle hangi tarihte toplanmıştır?


2. 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu gereği yılda en az iki defa toplanması gereken Koordinasyon Kurulu'nun iki yılı aşkın süredir toplanamamış olmasının nedeni nedir?


3. Kurulun iki yılı aşkın süredir toplanamamış olmasının yarattığı mağduriyetler ve sıkıntılar da dikkate alındığında, Kurulun bir an önce toplanması yönünde bir girişimde bulunacak mısınız?






Geri Dön