26 / 04 / 2024

Boğaziçi Yönetim A.şž. 34 ilde 110 bin konuta hizmet veriyor!

Boğaziçi Yönetim A.şž. 34 ilde 110 bin konuta hizmet veriyor!

Boğaziçi Yönetim A.şž Genel  Müdürü İlhan Aydın Kartal, sitelerin profesyonel yönetim şirketlerine verilmesi  halinde site sakinlerinin daha az aidat ödeyeceklerini söyledi



Boğaziçi Yönetim A.şž Genel  Müdürü İlhan Aydın Kartal, sitelerin profesyonel yönetim şirketlerine verilmesi  halinde site sakinlerinin daha az aidat ödeyeceklerini söyledi.
               
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kartal, Büyükşehir Belediyesince  1997"de KİPTAşž tarafından yapılan konutların hizmetlerini yürütmek amacıyla  kurulan Boğaziçi Yönetim A.şž"nin 2005 yılından itibaren TOKİ"nin de iştirakiyle  hizmet alanını genişlettiğini kaydetti.
               
şžirketin konutlar bittikten sonra hak sahiplerine teslim edildiği andan  itibaren sitelerde komşuluk ve toplu ortak yaşam kültürünün oluşması, güvenlik,  temizlik, bahçe ve asansör bakımı ile diğer tüm iş ve işlemlere yönelik hizmet  verdiğini anlatan Kartal, 'şžu an itibariyle Kilis, Edirne, Trabzon ve Adana"da  dahil yaklaşık 34 ilde, 500 bine yakın insanın yaşadığı 110 bine yakın konuta 2  bin 500 çalışanımızla hizmet etmekteyiz' dedi.
               
Kartal, her biri farklı bir bölgeden gelmiş insanların bir araya geldiği  sitelerde birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için tanışma günleri, siteler  arası spor müsabakaları, ev hanımlarına yönelik yemek yarışmaları, sağlık ve  eğitim amaçlı kültürel faaliyetler, doğa yürüyüşleri gibi bir dizi etkinlik  yaptıklarını, bu etkinliklerin şehir kültüründe yok olmak üzere olan komşuluk  ilişkisinin gelişmesine de katkı sağladığını söyledi.
               
-KEçİ, KÖMÜR...-
               
İstanbul"daki sitelerde 1997"lerde yaşadıkları sorunları 2010"larda  Anadolu"daki şehirlerde yaşadıklarına işaret eden Kartal, 'Öyle yerler var ki,  vatandaş gecekondu bölgesinden gelmiş, orada kömürle ısınıyor ama doğalgazlı  binaya geldiği halde kömürünü de getiriyor. Ya da orada koyun keçi besliyor, onları apartmanına getirmek istiyor. Bazıları da uyum sağlayamıyor evini kiraya  vererek başka yerleşik hayata gidiyor' diye konuştu.
               
Kartal, Türkiye"nin gelişmişliğine paralel olarak sitelerde hem düzenli  bir yaşamın oluşabilmesi hem de bir takım hizmet kalemlerinin daha uygun  şartlarda verilebilmesi için profesyonel yönetim organizasyonunun kurulması  gerektiğine işaret ederek, 'İster apartman, ister site olsun buralarda çok ciddi  ekonomik kaynaklar harcanıyor. Bunların çok bilinçli bir şekilde profesyonel  kurumların elleriyle daha uygun şartlarda daha rantabl kullanılmasını düşünüyoruz  ve bunun da öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz' dedi.
               
Yaptıkları işin bir okulu olmadığını, Boğaziçi Yönetim A.şž olarak toplu  yapı yöneticiliğinin de okulu olduklarını ve yöneticilerin tamamını kendi  bünyelerinde yetiştirdiklerini belirten Kartal, şu anda 110 yöneticilerinin  bulunduğunu ve çalışanlarına diksiyon, iletişim, çevre bilinci, ikna, öfke  yönetimi, Kat Mülkiyeti Kanunu, iş sağlığı gibi konularda yılın 5-6 ayı düzenli  eğitim aldırarak hizmet verdiklerini anlattı.
               
Boğaziçi Yönetim A.şž Genel Müdürü İlhan Aydın Kartal, hizmette  sağladıkları avantajlara ilişkin şu bilgileri verdi:
               
'Bizim sağladığımız en büyük avantaj ortak gider aidatlarının çok daha  ekonomik olması. Dar, orta ve üst gelir sınırlamasına göre yüzde 30 ile yüzde 50  arasında daha düşük aidat ödeme imkanı sağlıyoruz. Yani normal koşullarda 100 TL  aylık aidat veren bir site sakini, 50-70 lira aidat ödüyor. Bunu merkezi ısıtma  sistemlerinde yanma sürelerini hava sıcaklığına uygun olarak ayarlayarak, site  için ve çevre aydınlatmada tasarruflu ampul ve diğer yenilikleri devreye koyarak,  bir kapıcının birkaç siteye bakmasını sağlayarak, yeşil alanların bakımını daha  ekonomik yaptırarak, temilik malzemelerini tek elden satın alarak iskonto  yaptırmak yoluyla sağlıyoruz. Daha uygun şartlarda, daha ekonomik hizmet  veriyoruz.'
               
-'VERDİĞİMİZ HİZMET DAİRE SATIşž BEDELİNİ ARTIRIYOR'-
               
Kartal, şirket olarak daire başı yönetim hizmet bedelinin 2 liradan  başlayıp 4, 5, 6 ve 7 liraya kadar çıktığını belirterek, 'Bu oran apartman  gideri içinde çok cüzi bir rakam. 30 lira aidat olan yerde 2-3 lira. Örneğin  İstanbul"da lüks projemiz olan Topkapı Merkez Evleri"nde yönetim hizmet bedeli  daire başına 7 lira' dedi.
               
İstanbul"da henüz tek başına apartmanlara hizmet verecek düzeyde  olmadıklarını, ancak en az 2-3 blokluk sitelere hizmet vermeye başladıklarını  anlatan Kartal, verdikleri hizmetler nedeniyle dairelerin satış değerlerinin  arttığını, bu nedenle bu büyüklükteki sitelerin kendilerinde hizmet satın  alabileceklerini söyledi.
AA


Geri Dön