19 / 04 / 2024

Boğazın ünlü semtleri Çengelköy'de buluşuyor!

Boğazın ünlü semtleri Çengelköy'de buluşuyor!

Boğazın ünlü semtleri Çengelköy'de buluşuyor. Selimoğlu - Demirland ortaklığı, Boğaz' ın mimarisini, sokak kültürünü, komşuluk ilişkilerini Anadolu Yakası Çengelköy' de yapımına başladıkları Çengelköy Park Evleri' nde buluşturmayı hedefliyor...



Projede 83 villa, 73 rezidans yer alıyor Selimoğlu Group ve Demirland İnşaat ortaklığı yeni projeleri Çengelköy Park Evleri'nin satışma başladı. Çengelköy sırtlarında, İstanbul Boğazı'na hakim bir noktada 65 bin metrekarelik alanda hayat bulacak projede 7 farklı tipte 83 villa ile 73 rezidans bulunuyor. 

Tasarım aşamasında boğaz hattındaki tüm semtlerin analiz edildiği Çengelköy Park Evleri'nde boğaz hattındaki semtlerin mimarisi, cephe yapıları, sokak düzenleri, mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin canlandırılması hedefleniyor. 

Kişiye özel villa seçeneği Demirland inşaat Genel Müdürü Burak Öztürk, İstanbul Boğazı'na hakim en büyük son arsa üzerinde Çengelköy Park Evleri projesini inşa ettiklerini ifade ederek, mimarisiyle ve konseptiyle iddialı bir projeyi hayata geçirmek için yola çıktıklarını anlattı, istanbul'da Boğaz'a bakan bu büyüklükte başka bir arazinin olmadığını kaydeden Öztürk, Efekta Mimarlık imzasını taşıyan projenin 2 yılda tamamlanacağını kaydetti. 

7 farklı villa tipi Öztürk, jÇengelköy Park projesinde 86 villa, 73 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunduğunu belirterek, "Çengelköy Park'ta Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen 7 değişik tipte villa bulunuyor. 

Yaşamının getirdiği sıkıcı ve tekil yaşam Çengelköy Park'ta olmayacak. 

Villalar m mimarisi olduğu kadar içinde kullanılan malzemelerin doğallığı, yeni teknolojiye göre inşa edilmesi ve malzeme kalitesiyle projemiz diğer projelerden ayrılıyor" diye konuştu. 

Metrekaresi 4 bin dolar Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu'da proje arsasının Dossa Dossi 'ye ait olduğunu bilgisini verdi. Projede yer alan villaların metrekare fiyatının 4 bin dolar, rezidanslarm metrekare fıyatmm ise 3 bin dolar olduğuna işaret eden Selimoğlu, projede yer alan 3 bin 400 metrekarelik ticari alanı ise önce kiralayıp, kiracılı şekilde satışa çıkartacaklarını açıkladı. 

Boğaz'a nazır dönüşüm Aydoğan Selimoğlu, projenin karşısında yer alan 20 dönümlük arsayı da aldıkları bilgisini vererek, "Çevresinde gecekondular bulunuyor. Bunlarla beraber toplam 46 dönümlük bir arsa. Bunlarla da anlaşarak, bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçireceğiz" dedi. Selimoğlu, Fikirtepe'de de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini,burada imar planlarıyla ilgili bekleyiş içinde olduklarım kaydetti. 


Posta


Geri Dön