24 / 04 / 2024

Bolkan, Blackout outlet AVM oldu

Bolkan, Blackout outlet AVM oldu

Perakendenin duayenleri istedi, Bolkan Center, Blackout outlet AVM'ye çevrildi



Perakendenin duayenleri, Abdullah Kiğılı, Ümit Zaim, Yalçın Ayaydın gibi isimlerin istekleri doğrultusunda yapı dekorasyon merkezi olarak hizmet veren Şişli'deki Bolkan Center, Blackout outlet AVM'ye çevrildi. Bu değişimde krizde perakendecilerin nakit ihtiyacının artması etkili oldu

Perakende sektörünün duayenleri istedi, Şişli'de önce AVM ardından da yapı dekorasyon merkezi olarak hizmet veren Bolkan Center, 'Blackout' adı altında outlet AVM'ye dönüştürüldü. Beymen'in sezon sonu ürünlerinin satıldığı mağazanın krize rağmen yüksek cirolara ulaşmasının da etkisiyle aralarında Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı, İpekyol'un sahibi Yalçın Ayaydın, Derimod'un patronu Ümid Zaim, Koton'un kurucusu Yılmaz Yılmaz gibi sektörün duayen isimlerinden oluşan bir ekibin isteği doğrultusunda outlet AVM'ye dönüştürülen merkezin, Temmuz 2008'den itibaren içerdeki kiracıları boşaltılarak içi ve dışı yenilendi.

İstanbul'un en gözde alışveriş caddelerinden biri olan Abide-i Hürriyet'in başlangıç noktasında bulunan merkezin, caddenin ruhuna uygun olması için dış cephesi tamamen yenilenerek mağazalara vitrinler konurken sadece bunun için 1 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Nisan ayında hizmete girmesi planlanan Blackout Outlet AVM'de yaklaşık olarak 35 mağaza bulunacak. Blackout'un kiralamasını ise perakende sektörünün yakından tanıdığı ve uzun süredir Zeytinburnu'ndaki Olivium Outlet AVM'nin genel müdürlüğünü yürüten ve şimdi KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık şirketinin kuruluşunda yer alan Murat İzci üstlendi. İzci, Blackout'un da kiralamasını yürütürken burada bir 'cazibe merkezi' yarattıklarını açıkladı.

Beymen cezbetti

Blackout'ta yaklaşık 12 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunduğunu ve şu anda ellerinde sadece 300 metrekarelik bir bölümün kaldığını belirten Murat İzci şöyle devam etti: “Burada Beymen'in yaklaşık 1.200 metrekarelik seri sonu mağazası bulunuyor ve çok başarılı sonuçlar alıyordu. Bu da perakendecileri cezbetti. Temmuz ayından beri buradaki mağazalar boşaltılıyor. AVM'de hazır giyim, deri ve aksesuarın yanı sıra çocuk oyun alanları, restoran gibi üniteler de bulunacak.”

Son dönemde özellikle outlet AVM yatırımlarının gözde hale geldiğine dikkat çeken İzci, bunun altında kriz döneminde perakende sektörünün içinde bulunduğu nakit sıkıntısının etkili olduğunu, sektörün nakit akışını en hızlı sağladığı yerlerin başında outletlerin geldiğini ifade etti.

Vatan

Geri Dön