16 / 04 / 2024

Bolu Belediyesi İmar Müdürü tutuklandı!

Bolu Belediyesi İmar Müdürü tutuklandı!

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Bolu Belediyesi İmar Müdürü Settar T. tutuklandı.



Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan TEM Otoyolu Bolu Dağı mevkinde bulunan bir alışveriş merkezinin hisselerini sattıktan sonra yurt dışına kaçan ve hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartılan iş adamı Adnan D'nin kardeşi Mehmet M.D, iş adamı İbrahim E, eski Bolu Belediyesi İmar Müdürü Settar T. ile Kemal G, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.


Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


Mahkeme İbrahim E. ve Settar T.'nin tutuklanmasına, Mehmet M. D. ile Kemal G'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.


Öte yandan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra geçtiğimiz hafta çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğünde hemşire olan E.B. hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından tekrar yakalama kararı çıkartıldı.


Polis ekipleri tarafından Gerede'de gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan E.B. tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildi. E.B. çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


AA


Geri Dön