23 / 04 / 2024

Bolu Belediyesi Karacasu'daki 53 bin metrekarelik araziye talip oldu!

Bolu Belediyesi Karacasu'daki 53 bin metrekarelik araziye talip oldu!

Bolu Karacasu'daki 53.36 m2'lik araziye Bolu Belediyesi de talip oldu. Dün akşam gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısının gündem maddelerinden bir tanesi de Karacasu'da bulunan bu arazinin satın alınması konusu oldu.



Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı 1. bileşimi dün akşam meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantının gündem maddeleri arasında en dikkat çekeni ise Karacasu'da bulunan 53 dönümlük taşınmazsın satın alınması konusunun görüşülmesi oldu.


Bolu kamuoyunun ilk defa gazetemiz aracılığı ile duyduğu 53 dönümlük arazinin ihaleye çıkacağı haberi bomba etkisi yaratmıştı. Pek çok siyasinin arazinin satışından elde edilecek paranın Kütahya'da bir yatırım için kullanılmasına olan tepkisi imza kampanyalarına kadar ilerlemişti.


27 Ocak'ta Ankara'da ihalesi gerçekleştirilen araziyi Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak kazanmış fakat spekülasyonlar durmamıştı. Pek çok ünlü ismin katıldığı ihalenin üzerinden henüz bir kaç gün geçmesine rağmen Bolu kamuoyu ihalenin iptal edildiğini duydu.


Daha önceki belediye meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi Erhan Beykoz'un Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a “bu araziyi Bolu Belediyesi olarak alabiliriz” önerisine başkan Yılmaz; “belediyenin böyle bir araziye ihtiyacı yok” demişti. Fakat dün gerçekleştirilen meclis toplantısında bu arazinin satın alınması konusu gündeme getirildi ve plan bütçe ve imar komisyonuna havale edilmesi kararı alındı.



Bolu Olay



Geri Dön