19 / 04 / 2024

Bolu Dağı Highway Outlet, temmuzda açılıyor!

Bolu Dağı Highway Outlet, temmuzda açılıyor!

2 bin 800 kişiye iş imkanı sunacak "Highway Outlet" projesi, temmuz ayında açılıyor. Yapımına 2009 yılında başladıkları tesisi bu ayın sonuna kadar tamamlayacaklarını bildiren Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, projenin maliyetinin 80 mil



Tesisin toplamda 2 bin 800 kişiye iş imkânı sağlayacağını dile getiren Daylan, kasım ayında bir bölümünü açarken 700 kişinin istihdam edildiğini ve şu anda işçi alımının sürdüğünü kaydetti. Projenin ismi açıklandıktan sonra kamuoyunda oluşan isim eleştirilerine de cevap veren Daylan, şu açıklamalarda bulundu: "Biz Bolu Dağı A.Ş. yönetim kurulu olarak, tesisin isminin, Boludağ, olmasını istedik. Fakat daha sonra Bolu Dağı isminin de patentini alamadığımız için bundan vazgeçtik ve daha sonra tesisin tamamına, Boluda, ismini verdik. Tesisin üzerinde bulunduğu otoyol, Asya ile Avrupayı birbirine bağlayan tek ve en büyük uluslararası bir otoyoldur. Bu yoldan geçen yabancıları ve turistleri de düşünerek tesisin 50 dönümünü kapsayan bir alana Highway Outlet, yani yüksek yol ismini verdik ama tesisin tamamının ismi bu değil. Kamuoyunda oluşan isim eleştirileri gereksizdir."

Kuzey terastaki tesisi Kurban Bayramından önce açtıklarını belirten Adnan Daylan, bu şekilde hem esnafa, hem çalışana, hem de köylüye katkı sağladıklarını ifade etti. Tesisin istihdam ve ekonomi açısından Boluya büyük katkılar sağlayacağını belirten Daylan, "Kaynaşlı ile Abant sapağı arasında irili ufaklı 153 tane işletme vardı. Bu işletmelerde çalışan 3 bin 600 tane vatandaşımız vardı. Tünelin açılmasıyla beraber bu vatandaşlarımız işsiz kaldı. 153 tanede işletme kapandı.  Orada köylüler el emeği göz nuru eşyalarını satıyor ve pazarlıyorlardı. Allah kısmet ederse bizim tesisimiz açıldığında bu hem bölge esnafına hem de köydeki vatandaşımıza katkı da bulunacak. Tekrar orada aynı işi yapacaklar" diye konuştu. Bittiğinde tesiste 2 bin 800 kişiyi istihdam etmeyi düşündüklerinin açıklayan Daylan, tesiste 110 tane işletmenin yer alacağını bildirdi. İşletme ve mağazaların alış-veriş merkezi mantığında çalışacağını dile getiren Daylan, "Ayrıca köylüler için yöresel ürünler satış mağazaları bulunacak. İstihdama tesise yakın olan ilk başta Elmalık köyünden başlayacağız. Bizim önceliğimiz orası olacak, bize yakın yerlerden alacağız. Düzceye servis gelip getirmek şu aşamada zor" dedi.

"Hedefimiz ortaklık kültürünü yaymak"

Çok ortaklı bir şirket olan Bolu Dağı A.Ş.de yönetimin de ayrı bir meziyet olduğunu dile getiren Adnan Daylan, ortaklık kültürü olarak Boluda bir ilke imza attıklarını ve oldukça uyumlu bir yönetim olduklarını belirtti. Şu anda 33 civarında ortakla çalıştıklarını kaydeden Daylan, "Bunun örnekleri var, gönül arzu ediyor ki daha da olsun. Bolu da bu ortaklıklarla ilgili bir takım çalışmalar geçmişte yapılmış ama bir türlü başarılı olunamamış. Böyle bir kültürümüz olmadığı için yapamamışız. Bizimde niyetimiz hedefimiz bu ortaklık kültürünü kazanabilmek. Çocuklarımıza bunu miras olarak bırakabilmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Türkiyede bu konuyla ilgili ciddi düzeyde bilgi, birikim ve deneyimine gerek olduğunu ifade eden Daylan, şunları söyledi: "Ortaklık yapmak da ayrı bir meziyet. Biz de şu an ortaklarımızla bu işe başladık, inşallah mahcup olmayız. Ortaklarla beraber oturup bazı konuları istişare etmek daha iyi oluyor. İnsanın yanlış yapmasını ciddi derecede önlüyor. Ortaklığımız olumlu bir şekilde gidiyor. İcra kurulu, yönetim kurulu ve son olarak dahil ettiğimiz polis sandığı sayesinde kurumsallaşma adına ilerleme kaydettik. Uyum içinde çalışıyoruz. Son iki-üç aydır sahada ciddi bir çalışma var. Gözle gözükür bir eser ortaya çıkıyor."

Dünya


Geri Dön