25 / 04 / 2024

Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arsa ihalesinin kazananı belli oldu!

Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arsa ihalesinin kazananı belli oldu!

Bolu’nun Karacasu beldesinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait 53.036 metrekare arazi, Kütahya Çavdarhisar Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yeni binaların yaptırılması karşılığında bu gün Ankara’da ihaleye çıktı.



İhaleyi büyük mücadeleler veren Boluspor Kulüp başkanı işadamı yapan Savaş Abak kazandı. Müdürlüğüne ait olan ve bu gün Ankara’da ihaleye çıkan 53.036 metrekarelik arazı Bolulu işadamında kaldı. İhaleye katılan Yusuf Yaman banka dekontlarını ibra edemeyince ihale kurulu tarafından ilk ihraç edilen oldu. Daha sonra ihaleye 2 şirketle katılan Muhittin Palazoğlu, Burhan Çelik, İstanbul’dan katılan iki büyük firma ve Yaksan Firmasının sahibi Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak arasında kıyasıya pazarlık başladı.

12 milyon muhammen bedelle ihaleye çıkartılan araziye Abak, evrakları tamam olan ve 1 milyon 200 bin lira daha fala verdi. Diğer katılımcıların artırımı 2 milyon, 2 milyon 100 bin ve 1 milyon 900 bin lira olmasına karşılık ihale kurulu, evrak olarak her şeyi tamam Savaş Abak’tan biraz daha artırımda bulunmasını istedi. Abak, 1.300 bin lira vererek yaklaşık 14 milyon liraya ihaleyi kazandı.


TURİZME KAZANDIRACAĞIM

Konu hakkında Bolu Olay Gazetesine özel açıklamada bulunan Boluspor kulüp Başkanı ve aynı zamanda Yaksan Firmasının sahibi olan Savaş Abak, “İhaleyle aldığımız araziyi kesinlikle Bolu turizmine kazandıracağım. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. Yeni yatırımlarla Karacasu beldesi daha büyücek ve güçlenecektir” diye konuştu. 


Bolu Gündem



Geri Dön