20 / 04 / 2024

Bolu Mimarlar Odası'ndan tescilli yapı açıklaması!

Bolu Mimarlar Odası'ndan tescilli yapı açıklaması!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tarafından yapılan açıklama sonrası TMMOB Mimarlar Odası Bolu İli Temsilciliği tarafından bir açıklama yapıldı.




Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tarafından yapılan açıklama sonrası TMMOB Mimarlar Odası Bolu İli Temsilciliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yıkım kararı çıkan binaların tescilli yapılar olmadığı belirtilen açıklamada, Ankara’dan gelen açıklamaların kendilerini bağlamadığını belirtti.


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tarafından yapılan açıklamalara Mimarlar Odası Bolu İl Temsilciliği sessiz kalmadı.


Uğur İlhan imzasıyla yapılan açıklamada, “Bolu İli, Merkez, Büyükcami Mahallesinde bulunan 77 ada 14, 15, 16 ve 17 nolu parsellerde bulunan taşınmazlar günümüze kadar mülk sahiplerinin iradeleri ve iktisatlarınca kullanıldığı tarafımızca görülmektedir. 04/02/2016 tarih ve 3049 Nolu karardan anlaşıldığı üzere;  Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30.04.2010 gün ve 5041 sayılı kararı ile uygun bulunan Koruma Amaçlı İmar Planı içinde kalan taşınmazlar ile alakalı olarak yine aynı tarih ve karar sayılı yazıda adı geçen mülkiyet sahiplerince taşınmazların tescillenmesine ilişkin başvuru yapılmıştır. 04/02/2016 tarih ve 3049 Nolu karara istinaden; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca adı geçen taşınmazların 2863 sayılı yasa kapsamında kalan özellikler taşımadığı anlaşıldığından tescil edilmesine gerek olmadığı bilgisine ulaşmaktayız. Taşınmazlar ile alakalı olarak; Koruma Amaçlı İmar Planlarının onaylanması öncesinde, sürecinde ve sonrasında tescilli yapılar olmadığı, adı geçen taşınmazlarla alakalı olarak tescillenme başvurusunda bulunan mülkiyet sahiplerinin TMMOB Mimarlar Odası Bolu İli Temsilciliğine sözlü ve ya yazılı olarak bilgi vermediği ve bu hususda kurumumuzdan bilgi ve yardım istenmediğini bildiririz. Adı geçen taşınmazlarla alakalı olarak Kentsel Dönüşüm başvurularının mülkiyet sahiplerince yapıldığı ve T.C. Çevre Şehircilik Bakanlığınca onaylandığı bilgisini de şifahen aldığımız duyumlarca kamuoyuyla paylaşırız. Bu hususlar dışındaki her türlü bilgi ve beyanatın TMMOB Mimarlar Odası Bolu İli Temsilciliğinin takdiri ve kabulu dışında kaldığını kamuoyuna bildiririz” denildi.


Bolu Takip Gazetesi





Geri Dön