20 / 04 / 2024

Bolu OSB'nin altyapı sorunları çözüldü!

Bolu OSB'nin altyapı sorunları çözüldü!

Bolu OSB Müdürü "Büyük ticaret merkezlerine yakınlığımız ile cazip bir yatırım sahası olan bölgemiz 74 hektarlık ilave kısmının işletmeye açılmasıyla birlikte bölgedeki istihdam sayısını üçe katlayacak." dedi...



Bolu OSB Müdürü Mustafa Gülen Ankara-İstanbul Karayolu'nun güneyinde, büyük ticaret merkezlerine yakınlığımız ile cazip bir yatırım sahası olan bölgemiz 74 hektarlık ilave kısmının işletmeye açılmasıyla birlikte bölgedeki istihdam sayısını üçe katlayacak. Bugün itibarıyla bölge yönetimi olarak Bolu'nun ekonomik kalkınmasında lokomotif görevi üstlenmeyi hedefliyoruz. Mevcut OSB, 51 sanayi parseli ile 73 hektarlık alana sahip. Bu alana ilave olan 74 hektar sahadan oluşan Karma ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 35 sanayi parselinin faal duruma geçmesiyle birlikte bölgedeki istihdam oranı artacak. Bölgemizin altyapı açısından eksiği bulunmuyor. 51 sanayi tesisinden 47'si faal durumda. Dört tesis ise imalat değişikliğinden dolayı geçici bir süreliğine boşta bekliyor. Faaliyetteki firmalarda 3 bin 600 kişi istihdam ediliyor. 


10 bin kişilik istihdam hedefi 

OSB'ye ilave kısmın faal duruma geçmesiyle birlikte 147 hektar alanda 3 bin 600 olan istihdam sayısını yaklaşık 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bolu Karma ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin her türlü altyapı hizmetlerinin tamamlanmış olması, ulaşım ve nakliye avantajlarının yanında istihdama cevap verebilecek yeterli elemanın bulunması, Tevsii Organize Sanayi Bölgemizin cazibesini artırmakta olup, 74 hektarlık 35 sanayi parselinden oluşan ilave OSB alanının işletmeye açılmasıyla yaklaşık 8 ila 10 bin kişiye iş imkanı yaratılacak ve Bolu ekonomisinin kalkınmasında lokomotif görevini üstlenecek. Firmaların sektörel dağılımına baktığımızda ise ahşap sanayiinde 21, metal sanayiinde 11, elektrikte altı, giyimde dört, cam ve kimya sanayiinde üçer, plastik doğramada iki ve gıda sektöründe de bir firma yer alıyor. 


Günümüzde bir OSB'ye yatırım yapacak olan firma ulaşımın yanı sıra altyapı yatırımlarına da önem veriyor. Bölgemizin altyapısı 1987, genel hizmet binaları ise 1992 yılında tamamlandı. Altyapı kapsamında kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve yollar tamamlanan bölgemizde asfalt kaplaması da bitirilmiş durumda. Bölgemiz, AG ve OG elektrik şebekesi bakım-onarım ve işletmesini kendisi yapıyor. 2012 yılında bölgede bulunan elektrik trafo binalarında hücre yenilenmesi, kök kabin tesisi açık şalt sisteminin modüler hücre ile yenilenmesi ve hücre bölümlerinde değişikler yapılması işlemleri bitirildi. Ayrıca, OSB sahasında 40 tonluk içme suyu toplama deposunun ilave alanın da devreye girmesi ile yetersiz kalacağından, ilave alan sınırları içinde 100 tonluk içme suyu terfi merkezi inşaatına 2011 yılında başlandı ve burası 2012 yılında devreye alındı. 

Yine 60 tonluk elektronik kantar faal olarak çalışıyor. Bölgenin yol, kanalizasyon, enerji, su ve yeşil alanlar konusunda ise sıkıntısı bulunmuyor. 


Bölgemizdeki sanayiciye, elektrik maliyetinde yüzde 10'un üzerinde indirim desteği de sağlanıyor. TEİAŞ ile bağlantı anlaşması ve sistem kullanım anlaşması imzalanmış olup, SEDAŞ'tan yapılan enerji bağlantısı 1 Nisan 2012 tarihinde iptal edilerek, TELAŞ'm Bolu II TM'nin OG arasından H-17 ve H-18 nolu hücrelerine bağlantı yapılarak, enerji alınmaya başlandı. Bölgemizin tarife grubu 'Sanayi I' olarak belirlenmiş olup, firmalarımızın elektrik enerjisi faturalarında yüzde 10'un üzerinde indirim sağlandı. 


Dünya bölge


Geri Dön