28 / 03 / 2024

Bolu yayla evleri meselesi mecliste görüşüldü!

Bolu yayla evleri meselesi mecliste görüşüldü!

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, yayla evleri meselesiyle ilgilendiğini iddia ederek, Meclis'e soru önergesi sunduğunu açıklayan CHP Bolu Milletvekilini eleştirdi.



Ercoşkun, soru önergesi sunmanın herhangi bir sorunun giderilmesi noktasında yaptırıcılığının bulunmadığını belirtti ve CHP Bolu Milletvekilinin bu yöntemle kamuoyunda reklamını yapmaya yönelik algı operasyonları yürüttüğünü savundu.


ÇIKTIĞINI MECLİS TARİHİ HENÜZ YAZMADI"

Ercoşkun, şöyle konuştu: "İktidar partisini temsilen milletvekili olarak görev yapıyor ve parlamentoda yasama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Kanunlara imza atıyoruz, çeşitli grup çalışmaları içinde bulunuyoruz. Meclis çalışma sistemi içerisinde soru önergesi metodu da var. Yani soru önergesiyle herhangi bir bakanlıktan görüş beyan etme şansı da var. Bir muhalefet partisi milletvekilinin vermiş olduğu soru önergesi neticesinde bir yasa çıktığı Meclis tarihinde hiç görülmemiş! 4 yıl boyunca bizim CHP’li milletvekili arkadaşımız Bolu’daki vatandaşlarımızı bu manada kandırmıştır diyebilirim. Şu kadar soru önergesi verdim diyor. Peki, netice ne oldu? Yok. Buna yanıt veremeyince de, ‘Biz iktidar da olsaydık, yapardık!’ diyor. İlk 4 sene bu tiyatroyu gördük. Şimdi ikinci bir dört sene aynı tiyatroyu oynamak bu milletin aklıyla dalga geçmek demektir. Bolu seçmeninin zekasıyla alay etmek demektir. Soru önergesini bir şey yapmış gibi kamuoyuna lanse etmek doğru bir şey değildir. En basitinden yayla evleriyle alakalı geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir durum söz konusu."


"CHP, BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNDEKİ SAMİMİYETSİZLİĞİNİ YAYLA EVLERİNDE DE GÖSTERDİ. BU DAVRANIŞ MİLLETİN ZEKASIYLA ALAY ETMEKTİR!"

Ercoşkun, açıklamalarının devamında, CHP ve CHP Bolu Milletvekilinin eylem-söylem uyuşmazlığı içerisine düştüğünü, samimiyetten uzak siyasi bir duruş sergilediğini söyledi. Yayla evleri sorununu çözen kanunun CHP tarafından aleyhte bir taleple Anayasa Mahkemesi'ne taşındığını belirten Ercoşkun, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz dönemde yayla evleri meselesini kökten çözecek bir kanun çıkardık. Hatta ardından yayla evleri çok cüzi kira bedelleriyle vatandaşa kiralandı. Ruhsat ve yıkım sorunu ortadan kalktı. Mera vasfındaki ya da hazineye ait arazilerle alakalı bakanlıklar nezdinde yönetmelikler çıkarmaya çalışırken, CHP zihniyeti tıpkı 'başörtüsüne karşı değiliz deyip' yasağın sürmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu gibi, yayla evleriyle alakalı kanunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak kanunu iptal ettirdi. Bu işlemde CHP Bolu Milletvekilinin payı var mı? Evet var. Aynı CHP Milletvekili yayla evleri meselesini çözmek için soru önergesi verdiğini söylerse, kusura bakmasına ama bu milleti aptal yerine koymuş olur. Hem iptal ettireceksin, hem de soru önergesi vereceksin. Bu millet 4 yıl kendisi için yapılanları görmedi mi? CHP’nin bu kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirdiğini görmedi mi? Hem kanunu iptal ettireceksin, sonra da 'yayla evleri sorunu var' deyip sorun çözmek için soru önergesi vereceksin. 4 sene boyunca soru önergesi verdin ve 4 sene boyunca verdiğin soru önergelerinden birinden bile kanun çıkmadı. Bir 4 yıl daha aynı süreç mi yaşanacak? Bizim yayla evleriyle alakalı çalışmalarımız ortadadır. Bu dönemde yapacağımız çalışmalarla kalan yaylaların sorunlarını gidereceğiz. Biz planlı, programlı, doğaya zarar vermeden yaylacılık faaliyetlerinin sürdürülmesi taraftarıyız. CHP’ye de çağrımız; Köstek olmasınlar, destek olsunlar! Soru önergelerinden bir şey çıkmayacağı artık ortada. Bu atraksiyonlarla milletimizin vaktini almasınlar."


Bolu Olay


Geri Dön