26 / 04 / 2024

Bolu'da 25 milyon dolarlık proje onaylandı!

Bolu'da 25 milyon dolarlık proje onaylandı!

Karacasu'da Özel İdare ye ait olan Hamamçayırı'nın yıllardır içinde bulunduğu belirsizlik sona erdi. Projenin onaylandığı müjdesini veren milletvekili Ali Ercoşkun, çalışmaların kısa sürede başlayacağını söyledi.




Karacasu'da Özel İdare ye ait olan Hamamçayırı'nın yıllardır içinde bulunduğu belirsizlikte sona gelindi. Projenin onaylandığı müjdesini veren Ercoşkun, "Turizm Bakanlığından gerekli onaylar çıktı. Bundan sonra mevsim şartları müsait olduğu andan itibaren buraya kazmanın vurulduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi. 


Abant'ta tesisleryapan firmanın aldığı ihalenin Kültür ve Turizm Bakanı Ünal tarafından son prosedürleri tamamla nara k onayı verildi, Buna göre ihaleyi alan firmanın Karacasu Hamamçayırı'nda dev bir turizm tesisi için kazmayı vurması bekleniyor, Karacasu'yu turizm bölgesi yapacak yatırımları bir bir bölgeye getirecek olan tesislerden birinin temeli mevsim şartlarına göre her an atılabilir. 20 yıldır ihale edilemeyen ve son iki yıldır yılan hikayesine dönen bir ihale ile Abantta da büyük tesisler yapan bir firmanın Özel İdare'den aldığı Karacasu Hamamçayırı'nda çok yakında konferans salonlarıyla, termal donanımlarıyla, 500 yataktan fazla kapasiteli modern bir tesis yükselecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'dan 2 yıldır yapılamayanı 2 haftada almayı başardıklarını söyleyen AK partili Vekil Ali Ercoşkun, rüyaların gerçekleşmeye başladığını söyledi. 


Ercoşkun, "30 yıllık rüyalarımız gerçek oluyor. Turizm Bolu'nun en önemli gelişme alanı, Turizm Bölgesi alanı olmasını geçtiğimiz günlerde tamamladık. Aynı zamanda Karacasu'da Özel İdare'ye ait olan ve Hamamçayırı diye bilinen arazide bir turizm yatırımı yapılması ile alakalı 20 yıldan beri devam eden bir süreç vardı. Bir kez ihale oldu, bozuldu, Akabinde tekrar bir ihale oldu yetişmedi, iptal edildi. Mahkeme süreçleri oldu, derken en son 2 yıl önce Altındağ İnşaat'ın kazandığı bir ihale gerçekleşti. Büyük Abant'ı çalıştıran firma. Fakat Turizm Bakanlığının gerekli düzenlemeleri yapması gerekiyordu imar planlarının gerçekleştirilmesi için. Bu da 2 yılı aşkın süredir bir engel olarak karşımızdaydı. Sayın Bakanımız Mahir Ünal'a yaptığımız ziyarette bu konunun Bolu için ne kadar önemli olduğunu anlattıktan sonra verdiği talimatın neticesinde 2 yılda çözülmeyen mesele 2 hafta içinde çözüldü. Ayın 13 itibariyle Turizm Bakanlığından gerekli onaylar çıktı. Bundan sonra mevsim şartları müsait olduğu andan itibaren buraya kazmanın vurulduğunu hep birlikte göreceğiz, Burası hem Karacasu için Bolu'nun hem göz turizm mekanlarından olacak hem de geleceğimiz için çok önemli bir turizm yatırımının 500yatağın üzerinde, konferans salonlarıyla, termal donanımlarıyla bir çok organizasyona ev sahipliği yapabilecek bir yatırım olacak" 



Bolu Takip Gazetesi


Geri Dön