16 / 04 / 2024

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmini canlandıracak projeleri hayata geçirmek için 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı' hazırlanıyor.



Valilik binasında Vali Aydın Baruş başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Orman ve Su İşleri 9'uncu Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, kaymakamlar, belediye başkanları, turizm sektörü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, eylem planı taslağı masaya yatırıldı.

 

Toplantıda konuşan Vali Baruş, söz sonusu eylem planının Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Bolu'da açıklanacağını belirtti.

 

Vali Baruş, 14 doğal göl, 147 gölet, 320 civarında yayla, 1 milli park, 9 tabiat parkı, 3 tabiat koruma alanı, 2 orman içi dinlenme alanı, 3 yaban hayatı geliştirme sahası, 2 sulak alan, 3 örnek av sahası ve 1 devlet avlağı ile Bolu'nun doğa turizmi açısından son derece önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

 

Vali Baruş, şöyle dedi:

 

"Ülkemizin her tarafından, hatta yurt dışından gruplarla gelen turistler bu doğa harikalarımızı ziyaret etme imkanı buluyorlar. Bazıları uzun süre konaklıyor, bazıları da günübirlik geliyor. Bütün amacımız buralara gelen vatandaşlarımızı memnun etmek ve bu ziyaretlerden dolayı da ilimizin ekonomik ve sosyal hayatını canlı kılmaktır. Bu doğrultuda doğa turizmi açısından kentimizi daha da cazip kılmak için hazırlayacağımız Bolu İli Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı çok önemli."

 

Kentte 22'si turizm işletme belgeli, 78'i mahalli idareler ruhsatlı olmak üzere turizme hizmet veren toplam 100 tesis ve toplam 7 bin 825 yatak bulunduğunu belirten Vali Baruş, "Yatırımı devam eden tesislerle birlikte bin 736 daha bu varlığa eklenecek ve yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine kavuşmuş olacağız ki bu Bolu çapındaki bir il için önemli bir kapasitedir" dedi.

 

Vali Baruş, 2015 yılında sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller'e toplam 884 bin 672 ziyaretçinin geldiğini söyledi. Yedigöller Milli Parkı'ndaki ziyaretçi sayısının önceki yıla göre yüzde yüzün üzerinde artığına işaret eden Vali Baruş, "Yedigöller'e 2014'te 43 bin kişi geldi. 2015 yılında ise 109 bin 621 kişi ziyaret etmiş. Bunda tabii ki ulaşım imkanının iyileştirilmesi çok önemli bir rol oynadı. Altyapı, asfaltlama çalışması ve aynı zamanda elektrik, telefon altyapısını da bitirmiş bulunuyoruz. 2016 yılında asfaltlama iyileştirme çalışması, bariyer çalışması yapılacak ve elektrik ile telefon sistemlerinin hizmete alınması ile Yedigöller çok daha ulaşılabilir aynı zamanda da kontrollü bir ziyaretçi trafiği ile vatandaşlarımızın hizmetine devam edecek" dedi.


Star 


Geri Dön