24 / 04 / 2024

Bolu'da emlakçılık sektörü yoğun ilgi görüyor!

Bolu'da emlakçılık sektörü yoğun ilgi görüyor!

Bolu da her geçen gün hızla artan inşaat sektörünün yanında emlakçılık sektörü de hızla artıyor. Özellikle orta yaş sınıfı insanların yaptığı emlakçılık sektörü, son zamanlarda gençlerinde göz de mesleği haline geldi.



Bolu da her geçen gün hızla artan inşaat sektörünün yanında emlakçılık sektörü de hızla artıyor. Özellikle orta yaş sınıfı insanların yaptığı emlakçılık sektörü, son zamanlarda gençlerinde göz de mesleği haline geldi. Gençler arasında göz olan emlakçılık sektörüne yaşları henüz 20 olan ve Üniversite de okuyan Mehmet ve Oğuzhan Aydoğdu adlı iki kuzen de Aydoğdu emlak olarak açıkları dükkânlarıyla bu sektör de bizde varız dediler.


Bolu da özellikle Abant İzzet Baysal Üniversitesin de yeni bölümlerin açılmasıyla öğrenci sayısı ilimizde hızla artış gösterdi. Bu artışla beraber de inşaat sektörü ve bunun yanında emlakçılık sektörü de hızla arttı. Özellikle orta yaş sınıfı insanların yaptığı emlakçılık, son zamanlar da gençlerin de gözde mesleği haline geldi. Bu hızla artış gösteren emlakçılık sektörüne de yaşları daha 20 olan Mehmet ve Oğuzhan Aydoğdu adlı iki kuzen de katıldı. Bu iki kuzen Tabaklar Mahallesi İzzet Baysal Caddesi Meydan İşhanın da Aydoğdu Emlak olarak Bolulu vatandaşlara hizmet veriyor.



“EMLAKÇILIK SEKTÖRÜNE GİRMEYE ANİDEN KARAR VERDİK”

Bolu’da yetişen ve yaşları henüz 20 olan Mehmet ve Oğuzhan Aydoğdu adlı bu iki kuzen yaptığımız röportajda emlakçılık sektörüne nasıl başladıklarını ve nasıl karar verdiklerini anlattılar. Emlakçılık sektörüne ani bir kararla girdiklerini belirten kuzenler şunları ifade ettiler; “  Bu sektöre ilgilimiz daha lise yıllarlımızdan beri vardı. Lise bittikten sonra da emlakçılık belgesini aldık. Hazır bu belgeyi de almışken bu sektöre atılmaya karar verdik. Bizce emlakçılık sektörü zaten gençlerin aktif olarak yapması gereken bir meslektir. Çünkü bu sektör daha çok koşturmayı gerektiriyor. Son zamanlar da özellikle Bolu da inşaat sektöründe hızlı bir artış var. Bu bağlamda bu hızı yakalamak için de emlakçılık sektöründe gençlerin daha fazla yer alması gerekiyor. Bizde bu hızı yakalamak için bu işe girdik. Bu bağlam da inşallah biz de Bolulu gençlere örnek olmuşuzdur” diye ifade ettiler.

 


“BİZ PİYASANIN ÇOK KÖTÜ ZAMANDA BÜYÜK BİR RİSK ALARAK BU SEKTÖRE GİRDİK”

Kuzenler emlakçılık sektörüne çok kötü bir zamanda büyük bir risk alarak girdiklerini belirterek, bunun sebebini de şu şekilde açıkladılar; “Biz bu sektöre, piyasanın en kötü olduğu zamanda girdik. Bizim bu işe Ramazan ayında girdik. Ramazan ayı da emlakçılık piyasasının en durgun olduğu zamandır. Çünkü bu zamanda kimse ev satmıyor ve ev kiralamıyordu. Bunun haricinde Biz 7 ay gibi bir süreçtir emlakçılık yapıyoruz ve bu süreçte iki tanede seçim gördük. Seçimlerde bizi olumsuz yönde etkiledi. Çünkü bu süreç de Hükümet olmadığı için kimse para harcamak istemiyor ve elindeki gayrimenkulü de satmak istemiyor. Böyle olunca da bizim para kazanamadığımız zamanlar oldu. Ama biz sabrederek ve gerek çabayı göstererek bizim açımızdan kötü olan bu süreci de atlattık” dediler.



“MADDİ ANLAM DA HİÇBİR ŞEKİLDE AİLELERİMİZDEN DESTEK ALMAK”

Emlak sektörüne maddi anlamda kendi imkânlarıyla girdiklerini ve ailelerinden hiçbir maddi destek almadıklarını ama manevi anlamda çok büyük destek aldıklarını anlatan kuzenler; “Biz bu sektöre girmek istediğimiz ailelerimize söylediğimizde herkes gibi ailelerimizde bize ön yargıyla yaklaştılar. Ama daha sonra biz dükkânımızı açtıktan sonra ailelerimizin de ön yargısı da değişti. Ailelerimiz manevi anlamda her konu da yanımızda olduklar ve desteklerini hiç esirgemediler. Ama maddi anlamda ailelerimizden hiç destek almadık. Tüm her şeyi kendi imkânlarımızla yaptık” diye anlattılar.



“ ÖĞRENCİLERİN EMLAK SEKTÖRÜNE KATKISI ÇOK FAZLA”

Abant İzzet Baysal Üniversitesin de açılan yeni bölümlerle beraber Bolu’ya gelen öğrenci sayısında da artış oldu. Bu artışın emlak sektörüne yansımasıyla ilgili de bilgiler veren kuzenler; “Bolu öğrenci nüfusu aşamasında çok iyi yerlere geldi. Günden güne Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yeni bölümler açılıyor ve zaten üniversite de Türkiye de baya bir tanınıyor. Bu şekil de git gide öğrenci kontenjanı da artıyor. Bu durumda tabi ki doğal olarak da emlak sektörünü de olumlu etkiliyor. Bu aşama da öğrenci ne kadar çok gelirse bizim açımızdan da o kadar iyi oluyor. Çünkü kiralama işi satışa göre daha hızlı ilerliyor. ” diye açıkladılar.



“ŞU ANDA DAİRE SATIŞLARI ÖN PLANDA”

Şu anki emlak piyasasını da değerlendiren kuzenler; “ Son zamanlar da kira satışları durgunlaştı. Ama bunun yanında hükümetin kurulmasıyla beraber kredi, faiz oranlarının ve doların düşmesiyle daire satışları ön plan çıktı. Kış ayları yaklaştığımız şu zamanlarda da kredi, faiz oranlarının ve doların biraz daha düşeceğini ve böylece emlak sektörünün biraz daha açılacağını düşüyoruz” diye değerlendirdiler.



“SOSYAL MEDYA BİZİM TANINMAMIZI SAĞLADI”

Son olarak Bolu’da her geçen gün artan emlak sektöründe rakipleriyle yarışmak için yaptıkları çalışmalardan da bahseden kuzenler; “Bolu da emlak sektörü çok yaygın ve ayda bir tane emlak dükkânı açılıyor diyebilirim. Tabi bu iş nasip işidir. Ama bunun yanında çevrede çok önemlidir. Çünkü çevrenizden ne kadar arsa, daire gelirse o kadar çok iş yaparsınız ve tanınırsınız. Bunun yanında biz Facebook, twitter, instagram gibi sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Ayrıca bizim kendi internet sitemiz de var. Biz bunları çok aktif bir şekilde kullanıyoruz ve insanlar en çok bizi buralardan tanıdı” diye bahsettiler.



Bolu Olay


Geri Dön